Σελίδες

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018

"Είμαστε υποχρεωμένοι να δίνουμε μία δύσκολη και καθημερινή μάχη διαδίδοντας την πραγματικότητα γι αυτό που συμβαίνει στη Βενεζουέλα"


Συνέντευξη στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Αλληλεγγύης με την Βενεζουέλα

Το @REDEuropaVE (Ευρωπαϊκό Δίκτυο Αλληλεγγύης με την Βενεζουέλα) συζητά σήμερα με τον Βαγγέλη Γονατά, μέλος της Ελληνικής Επιτροπής Αλληλεγγύης με την Βενεζουέλα, που μας λέει πως προέκυψε αυτό το κίνημα στην Ελλάδα, για τη δουλειά που φέρουν εις πέρας και για τον τρόπο που στην Ελλάδα γίνεται αντιληπτό σήμερα αυτό που συμβαίνει στη Βενεζουέλα.


Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

16η Σύνοδος Κορυφής της ALBA -TCP στην Αβάνα

Νικολάς Μαδούρο: "Eδώ είναι η ALBA με τη σημαία του Μπολίβαρ και του Μαρτί" 

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

Συνέντευξη στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Αλληλεγγύης με την Βενεζουέλα

"Είμαστε υποχρεωμένοι να δίνουμε μία δύσκολη και καθημερινή μάχη διαδίδοντας την πραγματικότητα γι αυτό που συμβαίνει στη Βενεζουέλα"

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Grecia: Bloque antiimperialista en la marcha anual por el aniversario 45 de la rebelión en la Escuela Politécnica

Con ocasión del aniversario 45 , para recordar y honrar la rebelión de los estudiantes de la Escuela Politécnica de Atenas durante el periodo de la dictadura militar en Grecia, apoyada por los EE.UU y el imperialismo, tuvo lugar la marcha anual el sábado 17 de noviembre. En ésta, participan cada año sindicatos, organizaciones de masa, movimientos sociales, partidos politicos, además de las organizaciones de los estudiantes universitarios.

Este año, hizo un impacto la presencia de organizaciones y grupos de solidaridad, formando un bloque antimperialista que marchó, junto a los demás, hacia el símbolo odioso de la embajada de los EE.UU en Grecia.

Así que, organizaciones como la Asociación Cultural “José Martí”- Solidaridad con Cuba, la Plataforma griega “Todos somos Venezuela”compañeros de solidaridad con Palestina, entre otras, exigieron el levantamiento inmediato del bloqueo criminal contra Cuba, el cese de las agresiones contra Venezuela y la liberación de Palestina. Consignas como “Cuba sí, yanquis no”“Fuera las manos de Venezuela” “No hay que un sólo enemigo, el imperialismo” resonaron en las calles de Atenas.


Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Οι εμμονές του ΣΚΑΙ με τη Βενεζουέλα


Καταγγελία της Ελληνικής Επιτροπής Αλληλεγγύης "Είμαστε όλοι Βενεζουέλα" προς το δελτίο του ΣΚΑΙ

Την Παρασκευή 2/11 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ παρουσιάστηκε ρεπορτάζ σχετικό με την φτώχεια στην Βενεζουέλα. Κατά την πάγια τακτική των ελληνικών ΜΜΕ που απλώς αναμασούν άκριτα ότι τους πετάνε τα αμερικανικά δίκτυα, ο ΣΚΑΙ απλώς αναπαρήγαγε μέρος του ρεπορτάζ του Vladimir Hernandez για το BBC με τίτλο "Venezuela: Mothers giving away babies". 


Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

Κάλεσμα δημιουργίας Ευρωπαϊκού Δικτύου Αλληλεγγύης με τη Βενεζουέλα

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018 στις Βρυξέλλες

Συναγωνιστές και Φίλοι

To VENESOL  είναι μια πλατφόρμα αλληλεγγύης με τον λαό της Μπολιβαριανής Επανάστασης της Βενεζουέλας, που συγκροτείται από διάφορες οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην κοινωνική και πολιτική ζωή του Βελγίου. Σας καλούμε το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018 στις Βρυξέλλες, να συμμετάσχετε στη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Δικτύου Αλληλεγγύης με τη Βενεζουέλα.

Το κρεσέντο των επιθέσεων της ντόπιας και διεθνούς δεξιάς κατά της μπολιβαριανής επανάστασης συνεχίζεται και με την υποστήριξη της αυτοκρατορίας (των ΗΠΑ) θα προσπαθήσουν με χίλιους τρόπους να προκαλέσουν την αποτυχία της εθνικής μπολιβαριανής διαδικασίας. Πρόσφατα, το κίνημα των αγροτών της Βενεζουέλας, με την κινητοποίησή του έδειξε έναν λαό, κάθε φορά πιο συνειδητό και οργανωμένο για να συμβάλει στο βάθεμα της επαναστατικής διαδικασίας. Η άμεση και συμμετοχική δημοκρατία δεν προέρχεται μόνο από τη θεσμική εξουσία, οι αγρότες έδειξαν το δρόμο στους πολίτες, στους εργάτες, στον λαό, σε όλους, πως πρέπει να συγκροτηθούν σαν εξουσία στους δρόμους.


Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

Για την δολοφονική απόπειρα κατά του Προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο

Η Ελληνική Επιτροπή Αλληλεγγύης “Είμαστε όλοι Βενεζουέλα” καταγγέλλει την απόπειρα δολοφονίας του προέδρου της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο και εκφράζει την αλληλεγγύη και συμπαράστασή της στον αγωνιζόμενο λαό και την νόμιμη κυβέρνηση της Βενεζουέλας. 

Η επίθεση αυτή που στρέφεται ενάντια στο λαό της Βενεζουέλας και ενάντια σε όλους τους αγωνιζόμενους της γης, είναι δείγμα της έντασης της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας σε όλα τα ανοιχτά μέτωπα του πλανήτη και αποτέλεσμα της ακλόνητης αγωνιστικής αντοχής του λαού της Βενεζουέλας, που εκφράστηκε και στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές. 

Όπως ανέφερε στο διάγγελμά του ο πρόεδρος Μαδούρο “Η συνωμοσία επέστρεψε”. Ουσιαστικά, δεν έφυγε ποτέ και η άμεση στρατιωτική επέμβαση, βρίσκεται πάντα στις επιλογές του ιμπεριαλισμού. 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το πολιτικό σύστημα στη χώρα μας,που βρίσκονται στη πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής αντιβενεζουελάνικης καμπάνιας, δεν καταδίκασε ούτε για τα μάτια του κόσμου την δολοφονική απόπειρα ενάντια στον εκλεγμένο ηγέτη ενός κυρίαρχου κράτους. 

  • Καλούμε τους φίλους της Βενεζουέλας στη χώρα μας και όλους τους αντιιμπεριαλιστές σε επαγρύπνηση. 
  • Η Βενεζουέλα βρίσκεται και πάλι στο στόχαστρο του ιμπεριαλισμού. 
6/8/2018 

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

6 μήνες “Τodos Somos Venezuela GR”

Η Ελληνική Επιτροπή Αλληλεγγύης “Είμαστε όλοι Βενεζουέλα” συμπλήρωσε κιόλας ένα εξάμηνο από την ίδρυση της. Στην τελευταία Συνέλευση της συζήτησε και έγινε ανταλλαγή απόψεων για τη μέχρι τώρα δράση της και κατατέθηκαν σκέψεις και προτάσεις για τη συνέχεια.

  • Η Επιτροπή μας κατέγραψε πρώτη φορά δημόσια την παρουσία της πριν περίπου έξι μήνες, με το ιδρυτικό της κείμενο, τη δημιουργία του blog και της σελίδας της στο facebook και στη συνέχεια, με τη συγκέντρωση και δημοσιοποίηση εκατοντάδων υπογραφών στη Διακήρυξη του Καράκας (η συγκέντρωση υπογραφών συνεχίζεται).
  • Η πρώτη δημόσια παρουσίαση της Επιτροπής πραγματοποιήθηκε με επιτυχία μέσω της εκδήλωσης στο Πολυτεχνείο στις 30 Μάρτη με κεντρικό ομιλητή τον δημοσιογράφο Ιγνάσιο Ραμονέ. 
  • Η δεύτερη δημόσια παρουσία της Επιτροπής ήταν στην Πλατεία Συντάγματος την Πρωτομαγιά, όπου μοιράσαμε υλικό, μαζέψαμε υπογραφές στη ΔτΚ και μιλήσαμε με πολύ κόσμο.

Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Πανηγυρική επανεκλογή Μαδούρο - Μεγάλη λαϊκή νίκη

Με 6.245.862 ψήφους (67,84%) επανεξελέγη ο Νικολάς Μαδούρο , Πρόεδρος της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας.

Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

"Βενεζουέλα - Αλήθειες & προπαγανδιστικοί μύθοι" - Εκδήλωση στην Αθήνα την Παρασκευή 30/3 (+videos)


H Ελληνική Επιτροπή Αλληλεγγύης "Είμαστε όλοι Βενεζουέλα" σας καλεί την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018, στις 5.30 μ.μ, σε Εκδήλωση Ενημέρωσης - Αλληλεγγύης με θέμα: "Βενεζουέλα - Αλήθειες & προπαγανδιστικοί μύθοι" στην Αίθουσα Τελετών "ΛΥΣΑΝΔΡΟΣ ΚΑΥΤΑΝΤΖΟΓΛΟΥ" στο κτίριο Αβέρωφ του Πολυτεχνείου (Πατησίων 42).

Θα μιλήσουν:

IGNACIO RAMONET, Δημοσιογράφος, συγγραφέας, πρώην αρχισυντάκτης Le Monde Diplomatique


Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Διακήρυξη του Καράκας - 7 Μαρτίου 2018 - Παγκόσμια Συνάντηση Αλληλεγγύης στο Καράκας “Είμαστε όλοι Βενεζουέλα”

Εμείς, οι πολίτες των διαφόρων χωρών, κινήματα και κοινωνικές οργανώσεις, πολιτικά κόμματα, γυναίκες, νέοι, εργαζόμενοι και εργαζόμενες, καλλιτέχνες και διανοούμενοι, αγρότες, θρησκευόμενοι και θρησκευόμενες, συναντηθήκαμε στο Καράκας στις 5, 6 και 7 Μαρτίου 2018 και επιβεβαιώσαμε την αλληλεγγύη μας και την μαχητική υποστήριξή μας στο λαό της Βενεζουέλας, την Μπολιβαριανή Επανάσταση και τη λαϊκή της κυβέρνηση, με επικεφαλής τον σύντροφο Νικολάς Μαδούρο Μόρος.


Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Παγκόσμια Συνάντηση Αλληλεγγύης στο Καράκας “Είμαστε όλοι Βενεζουέλα” (+video)


Με την συμμετοχή  300 αντιπροσώπων από 95 χώρες ολοκληρώθηκε στο Καράκας  η Παγκόσμια Συνάντηση Αλληλεγγύης
 "Είμαστε όλοι Βενεζουέλα"

Οι αντιπρόσωποι από όλο τον κόσμο που συμμετείχαν στην Παγκόσμια Συνάντηση αλληλεγγύης “Todos Somos Venezuela” καταδίκασαν την κλιμάκωση της επιθετικότητας κατά της δημοκρατίας και της κυριαρχίας της χώρας από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, με στόχο την ανατροπή του Προέδρου Νικολάς Μαδούρο.

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018