Σελίδες

Παγκόσμια έκκληση: 450+ οργανώσεις ζητούν σεβασμό για τη Βενεζουέλα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

"Το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επιμένει στην πολιτική αλλαγής του καθεστώτος που προωθεί η κυβέρνηση Ντόναλντ Τραμπ και φαίνεται να προωθεί την επανάληψη εμπειριών παρέμβασης και επέμβασης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι οποίες έχουν καταλήξει σε τρομερές αιματοχυσίες και ανεπανόρθωτες ζημιές. στις αντίστοιχες χώρες", επισημαίνει η ανοιχτή επιστολή που απευθύνεται στον Josep Borrell, Ύπατο Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας.

465 υπογράφοντες από περισσότερες από 35 χώρες στον κόσμο, μεταξύ των οποίων πολιτικές οργανώσεις και κοινωνικοί ακτιβιστές, εκφράζουν την ανησυχία τους για το ψήφισμα που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Παρασκευή 10 Ιουλίου, σχετικά με την "ανθρωπιστική κατάσταση στη Βενεζουέλα και την κρίση μετανάστευσης και προσφύγων", εκτιμώντας ότι    το ψήφισμα έρχεται σε αντίθεση με το πνεύμα του κοινού ανακοινωθέντος που εκδόθηκε την 1η Ιουλίου του τρέχοντος έτους από το Υπουργείο Λαϊκής Δύναμης Εξωτερικών Υποθέσεων της Βενεζουέλας και την Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης της ΕΕ.

ORGANIZACIONES FIRMANTES


Σάββατο 11 Ιουλίου 2020

Σύγχρονη πειρατεία; Το Ηνωμένο Βασίλειο υπεξαίρεσε το χρυσό της Βενεζουέλας [ΒΙΝΤΕΟ]

Το Ηνωμένο Βασίλειο αρνείται την πρόσβαση της Βενεζουέλας στον χρυσό της στην Τράπεζα της Αγγλίας. 31 τόνοι χρυσού έχουν κατατεθεί σε βρετανικά ταμεία για 50 χρόνια. Η κυβέρνηση του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο θέλει να χρηματοδοτήσει με αυτόν, τον αγώνα κατά της COVID-19, αλλά το Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου αρνείται να της τον παραδώσει. Απλά, επειδή αναγνωρίζει τον ηγέτη του πραξικοπήματος Χουάν Γκουαιδό. https://www.hispantv.com/noticias/venezuela/470331/oro-maduro-guaido-reino-unido