Σάββατο 17 Ιουλίου 2021

TsVgr: Ανεπιθύμητος ο Λεοπόλδο Λόπες! Να σταματήσει η Ελλάδα να υποθάλπει την πραξικοπηματική αντιπολίτευση της Βενεζουέλας!


Το 23ο Συμπόσιο της Σύμης, το οποίο διοργανώνεται επί σειρά ετών από τον Γ. Παπανδρέου, έλαβε χώρα στις 11-15 Ιουλίου στο Λαγονήσι. Μεταξύ των καλεσμένων, συμμετείχε η Μαντλίν Ολμπράιτ, πρώην υπουργών Εξωτερικών των ΗΠΑ που πρωταγωνίστησε στην διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και τον πόλεμο κατά της Σερβίας, ο πρωθυπουργός του Κοσόβου Άλμπιν Κούρτι, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, ο πρώην πρωθυπουργός της Αυστραλίας και επικεφαλής του Asia Society Κέβιν Ραντ, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ και άλλα άσσετ του ευρωατιλαντισμού.

Τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο Λεοπόλδο Λόπες, στον οποίο δόθηκε το Βραβείο Ζαχάρωφ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο εγκληματίας αυτός είναι καταδικασμένος για τον θάνατο 43 ανθρώπων στα επεισόδια τον Φεβρουάριο-Μάρτιο του 2014 με σκοπό την ανατροπή της μπολιβαριανής κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο. Είναι ηγέτης ς του ακροδεξιού κόμματος Voluntad Popular και γόνος μιας από τις πιο πλούσιες οικογένειες της ολιγαρχίας της Βενεζουέλας, η οποία εμπλέκεται σε εγκλήματα κατά του βενεζουελάνικου λαού, μέσω της απόκρυψης τροφίμων στις αλυσίδες καταστημάτων που ελέγχουν. Χρηματοδοτείται επί σειρά ετών με το Διεθνές Ρεπουμπλικανικό Ινστιτούτο (IRI) και από την USAID. Δραπέτευσε κατά την διάρκεια της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος του συνεργάτη του, Χουάν Γουαϊδό, παίρνοντας άσυλο διαδοχικά από τη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της Χιλής και από την Ισπανία. Πλέον, το έχει σκάσει από την χώρα και κινείται ως κοινός φυγάς με τις πλάτες των κυβερνήσεων που υποτάσσονται στα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα της Ουάσιγκτον.

Είναι χαρακτηριστικό πως ενώ το σύνολο των νόμιμων κομμάτων της βενεζουελάνικης αντιπολίτευσης, έχουν κρατήσει αποστάσεις από την εγκληματική πολιτική κυρώσεων των ΗΠΑ, ο Λόπες και ο Γουαϊδό επιμένουν να υποστηρίζουν το παραπάνω έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, ενάντια στην ίδια τους την χώρα. Ενώ η επανεκλογή της μπολιβαριανής κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο αναγνωρίστηκε από το σύνολο των ηττημένων αντιπολιτευόμενων κομμάτων, οι ίδιοι συνεχίζουν να οργανώσουν τρομοκρατικά σχέδια για την ανατροπή της. Πρόσφατα, ο Λόπεζ ταξίδευσε στην Κολομβία, επιδιώκοντας να στρέψει ένα "διεθνές μέτωπο" εναντίον της νόμιμης κυβέρνησης. Ανακατεύτηκε κατά την προεκλογική περίοδο του Περού, βρισκόμενος στο πλευρό της ακροδεξιάς υποψηφίου Κέικο Φούτζιμόρι, κόρης του πρώην δικτάτορα Αλμπέρτο Φουτζιμόρι. Αμέσως ταξίδευσε στις ΗΠΑ όπου ανανέωσε την υποστήριξη του στις δολοφονικές κυρώσεις και στην συνέχεια ταξίδευσε στην χώρα μας, ως φιλοξενούμενος της αμερικανόδουλης ελληνικής ολιγαρχίας και των υποτακτικών του ΔΝΤ.

Με πρωτοβουλία του κυβερνητικού βουλευτή Δ. Καιρίδη, ο Λεοπόλδο Λόπες, συναντήθηκε με ομάδα βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, που απαρτίζεται από τους Γ. Κουμουτσάκο, Σ. Βούλτεψη, Δ. Μαρκόπουλο και Κ. Κυρανάκη. Περήφανος για την εθελοδουλία του ελληνικού πολιτικού προσωπικού, ο Αμερικάνος πρέσβης δήλωσε σε tweet: “Τιμή μου να γνωρίσω τον Λεοπόλδο Λόπες στην Αθήνα, τη γενέτειρα της δημοκρατίας. Οι ΗΠΑ στέκονται υπερήφανα με τον λαό της Βενεζουέλας στον αγώνα του για τη δημοκρατία και την αποκατάσταση του κράτους δικαίου. Έχουμε δεσμευτεί να εργαστούμε με συμμάχους όπως η Ελλάδα για να υποστηρίξουμε το δημοκρατικό κίνημα της Βενεζουέλας”.

Το “δημοκρατικό κίνημα” της Βενεζουέλας, δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια ομάδα ακροδεξιοί τρομοκράτες, ξεκομμένοι από τον βενεζουελάνικο λαό, οι οποίοι υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ και την ολιγαρχία. Ένας τέτοιος ακροδεξιός τρομοκράτης είναι και ο Λεοπόλδο Λόπες. Η πρόσκληση του στην χώρα μας και οι επαφές του με το αστικό πολιτικό προσωπικό, ντροπιάζει κάθε προοδευτικό άνθρωπο, που παλεύει για την ανεξαρτησία των λαών και την ειρήνη.

Αναρτήσεις ιστολόγιου