Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

Κάλεσμα δημιουργίας Ευρωπαϊκού Δικτύου Αλληλεγγύης με τη Βενεζουέλα

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018 στις Βρυξέλλες

Συναγωνιστές και Φίλοι

To VENESOL  είναι μια πλατφόρμα αλληλεγγύης με τον λαό της Μπολιβαριανής Επανάστασης της Βενεζουέλας, που συγκροτείται από διάφορες οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην κοινωνική και πολιτική ζωή του Βελγίου. Σας καλούμε το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018 στις Βρυξέλλες, να συμμετάσχετε στη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Δικτύου Αλληλεγγύης με τη Βενεζουέλα.

Το κρεσέντο των επιθέσεων της ντόπιας και διεθνούς δεξιάς κατά της μπολιβαριανής επανάστασης συνεχίζεται και με την υποστήριξη της αυτοκρατορίας (των ΗΠΑ) θα προσπαθήσουν με χίλιους τρόπους να προκαλέσουν την αποτυχία της εθνικής μπολιβαριανής διαδικασίας. Πρόσφατα, το κίνημα των αγροτών της Βενεζουέλας, με την κινητοποίησή του έδειξε έναν λαό, κάθε φορά πιο συνειδητό και οργανωμένο για να συμβάλει στο βάθεμα της επαναστατικής διαδικασίας. Η άμεση και συμμετοχική δημοκρατία δεν προέρχεται μόνο από τη θεσμική εξουσία, οι αγρότες έδειξαν το δρόμο στους πολίτες, στους εργάτες, στον λαό, σε όλους, πως πρέπει να συγκροτηθούν σαν εξουσία στους δρόμους.


Εμείς από την Ευρώπη, δεν θέλουμε να παρακολουθούμε σαν απλοί θεατές τις επιθέσεις της αυτοκρατορίας, το πρώτο μας καθήκον είναι η αλληλεγγύη. Σε αυτό το πνεύμα, ο κομαντάντε Ούγκο Τσάβες, μαζί με τα κοινωνικά κινήματα, μίλησαν για την “διπλωματία των λαών”, ως απάντηση στην πολιτικές παρεμβάσεις των ΗΠΑ. Αυτή η έννοια, επιδιώκει να ξεπεράσει τα σύνορα, να ταρακουνήσει τη γραφειοκρατία της επίσημης διπλωματίας και τους μηχανισμούς εξωτερικής πολιτικής, με σκοπό να συνδέσει με άμεσο τρόπο μεταξύ τους, τις κοινότητες, τις συλλογικότητες και τους πολίτες. Η διπλωματία των λαών δημιουργεί δεσμούς ανάμεσα στις συλλογικότητες των ανθρώπων, με στόχο να ανταλλάσσουν γνώσεις, εμπειρίες και τις πρωτοβουλίες τους σε όλους τους τομείς. Μέσω της συγκρότησης αυτού του Δικτύου διαλόγου, συνεργασίας και δράσης, θα μπορέσουμε να γνωρίσουμε καλύτερα τις αγωνιστικές διαδικασίες των άλλων χωρών. Σύμφωνα με τον Ούγκο Τσάβες, η διπλωματία των λαών επιδιώκει να προωθήσει την επιρροή των οργανωμένων συλλογικοτήτων στην εξωτερική πολιτική και να ασκήσει την συμμετοχική δημοκρατία σαν κύριο οδηγό της αλληλεγγύης.

Δεν μπορούμε να αφήσουμε τον πρόεδρο Νικόλας Μαδούρο και τον μπολιβαριανό λαό μόνους στην επίθεση της αυτοκρατορίας, πρέπει να τους βοηθήσουμε να σπάσουν την μηντιακή πολιορκία, της οποίας είναι θύματα. Θέλουμε να πούμε στον λαό της Βενεζουέλας ότι δεν είναι μόνοι. Για όλα αυτά, σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στην πρώτη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Δικτύου Αλληλεγγύης με τη Βενεζουέλα.
Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018 στις Βρυξέλλες
Pianofabriek – sala Zabriskie point
Rue du Fort 35 – 1060 Bruxelles – Belgique

Πρόγραμμα

• 9:30 - 13:00 - Συνάντηση του Δικτύου

13:00 - 14:30 - Φαγητό

• 14:30 - 16:30 - Συνάντηση του Δικτύου

• 16:30 - 18:00 – Διάλειμμα 
• 18:00 - Πρεμιέρα της ταινίας “H Βενεζουέλα, σε καιρό πολέμου (45 λεπτά), με την παρουσία των σκηνοθετών.
• 19:00 - Συζήτηση με τον Maurice Lemoine, εξέχοντα Γάλλο δημοσιογράφο.

21:00 - Μουσική συναυλία.


Μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στο mail belvesol2017@gmail.com ή στη σελίδα μας στο facebook www.facebook.com/venesolidarite . Παρακαλούμε να μας γράψετε το ονοματεπώνυμό σας, την οργάνωση και τα πλήρη στοιχεία σας. Αν χρειάζεστε να φιλοξενηθείτε στο σπίτι κάποιου συναγωνιστή , να μας το γράψετε για να αναζητήσουμε λύση. 

Προκειμένου να κάνουμε μια προεργασία, θα επιθυμούσαμε να μας στείλετε τις προτάσεις σας για τη διάρθρωση, την οργάνωση και τη δράση του δικτύου, γραπτώς μέχρι 8 Οκτωβρίου. Μέχρι τις 13 Οκτωβρίου θα δημοσιεύσουμε σε ενιαίο κείμενο όλες τις προτάσεις που θα λάβουμε. Το κείμενο αυτό θα εμπλουτιστεί μέσω των συζητήσεών μας και στη συνέχεια θα δημοσιευτεί η τελική του έκδοση. 

Για το σκοπό αυτό προτείνουμε κάποια σημεία προβληματισμού που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη σύνταξη του κειμένου σας και για τη συζήτηση.

Προτάσεις για το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Αλληλεγγύης με τη Βενεζουέλα
1) Παρουσίαση της οργάνωσής σας.
2) Πώς νομίζετε ότι πρέπει να συνδέσουμε τους διάφορους αγώνες της Βενεζουέλας με τους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες εδώ;
3) Πώς νομίζετε ότι μπορούμε να σπάσουμε την μιντιακή πολιορκία γύρω από τη Βενεζουέλα;
4) Πώς φαντάζεστε αυτό το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Αλληλεγγύης με τη Βενεζουέλα;
5) Ποια νομίζετε ότι πρέπει να είναι ότι η σχέση της οργάνωσης σας / του δικτύου μας, με τις πρεσβείες της Βενεζουέλας;
6) Τι νομίζετε ότι πρέπει να γίνει για να επανακατακτηθεί η υποστήριξη της Βενεζουέλας από τα πολιτικά κόμματα;
7) Τι δράσεις πρέπει να αναπτύξει αυτό το δίκτυο;
Έχετε άλλες προτάσεις;
Μπορείτε να στείλετε τις προτάσεις σας με email στο belvesol2017@gmail.com ή μέσω της σελίδας μας στο facebook: https://www.facebook.com/venesolidarite/

Μπορείτε να στείλετε τις προτάσεις σας με email: belvesol2017@gmail.com ή μέσω της σελίδας μας στο facebook: https://www.facebook.com/venesolidarite .



Αναρτήσεις ιστολόγιου