Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023

Απελευθερώθηκε ο παράνομα απαχθείς και φυλακισμένος στις ΗΠΑ Βενεζουελάνος διπλωμάτης Άλεξ Σάαμπ

Άλλη μια μεγάλη νίκη του λαού και της κυβέρνησης της Βενεζουέλας σηματοδότησε η, με συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων, απελευθέρωση από τις  φυλακές των ΗΠΑ  του Βενεζουέλανου διπλωμάτη Αλεξ Σάαμπ, ο οποίος απήχθη (βρισκόμενος σε διπλωματικό ταξίδι) στις 12 Ιουνίου 2020 στο Πράσινο Ακρωτήρι και “εκδόθηκε” παράνομα στις ΗΠΑ στις 16 Οκτωβρίου 2021.  

Από τότε εκρατείτο παράνομα στις φυλακές των ΗΠΑ. Όπως εξήγησε το υπουργείο Εξωτερικών της Βενεζουέλας."Κατά τη στιγμή της παράνομης σύλληψής του, ο Σάαμπ ταξίδευε στο Ιράν ως διπλωματικός υπάλληλος του κράτους της Βενεζουέλας, προκειμένου να διευκολύνει την απόκτηση τροφίμων ενόψει των επιπτώσεων των μονομερών καταναγκαστικών μέτρων (UMC) κατά των Τοπικών Επιτροπών Εφοδιασμού και Παραγωγής (Clap), ενός μηχανισμού των κοινοτήτων που διανέμει τρόφιμα σε περισσότερες από 7 εκατομμύρια οικογένειες".

Αυτά τα χρόνια ξετυλίχτηκε μια πολυεπίπεδη διεθνής καμπάνια   #FREEALEXSAAB   που απαίτησε την απελευθέρωση του βενεζουελάνου διπλωμάτη. 

Και ήρθε η ώρα να γιορτάσουμε αυτή τη μεγάλη νίκη, προετοιμαζόμενοι για τις επόμενες.

Ήταν τις ίδιες περίπου ημέρες πριν 9 χρόνια  (17 Δεκεμβρίου 2014 ) που το κίνημα αλληλεγγύης με την Κούβα,κατέγραφε μια αντίστοιχη μεγάλη νίκη, με την απελευθέρωση και επιστροφή   στην Κούβα των  τριών τελευταίων από τους Πέντε Κουβανούς αιχμαλώτους που σάπιΖαν στις φυλακές των ΗΠΑ.  Όπως είχε προβλέψει  ο Φιντέλ Κάστρο, ο αγώνας αυτός θα κρατούσε πολύ, αλλά  θα ήταν νικηφόρος. Και κράτησε πάνω από 15 χρόνια και τελικά ήταν νικηφόρος.

 Ο  αγώνας συνεχίζεται στο δρόμο του Ούγκο Τσάβες και του Φιντέλ Κάστρο!

 Αλληλεγγύη στη Βενεζουέλα, στην Κούβα, στη Δική μας Αμερική!

 VENCEREMOS

21/12/2023




 

Αναρτήσεις ιστολόγιου