Σελίδες

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Η Βενεζουέλα επιβεβαιώνει την υποστήριξή της στη Ρωσία για την υπεράσπιση της ειρήνης

 Πηγή:  teleSUR (telesurtv.net)

«Η Βενεζουέλα ανακοινώνει την πλήρη υποστήριξή της στον Πρόεδρο Πούτιν για την υπεράσπιση της ειρήνης στη Ρωσία, για τη γενναία υπεράσπιση του λαού του», επιβεβαίωσε ο πρόεδρος.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, επαναβεβαώσε την Τρίτη την υποστήριξή του στον ρωσικό λαό και τον ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν μπροστά στο ευρωπαϊκό σκηνικό και τις επιθετικές θέσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ για την κατάσταση στην Ουκρανία.

"Η Βενεζουέλα ανακοινώνει την πλήρη υποστήριξή της στον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για την υπεράσπιση της ειρήνης στη Ρωσία, για τη γενναία υπεράσπιση του λαού του και της πατρίδας του. Όλη μας την στήριξη στον Πρόεδρο Πούτιν!", σημείωσε ο αρχηγός του κράτους.

Tο Καράκας υπερασπίζεται τις γενναίες και δίκαιες υποθέσεις του κόσμου. «Η ειρήνη της Ρωσίας είναι η ειρήνη του κόσμου και θα την υπερασπιστούμε», τόνισε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας.


Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος Μαδούρο καταδίκασε την πρόθεση του ΝΑΤΟ να περικυκλώσει τη Ρωσία στρατιωτικά και στρατηγικά. "Είμαστε προσεκτικοί στα γεγονότα στη Ρωσία και την Ουκρανία. Βλέποντας πώς το ΝΑΤΟ σκοπεύει με στρατιωτικά μέσα να τελειώσει τη Ρωσία και τον πολυπολικό κόσμο, ο οποίος είναι ήδη πραγματικότητα", είπε.

Ο αρχηγός του κράτους προειδοποίησε για τα παλιά συμπλέγματα αποικιοκρατίας και ανωτερότητας της Ευρώπη και επανέλαβε ότι η θέση αυτής της ηπείρου είναι να επιδιώκει τους ίδιους στόχους που επεδίωκε ο Ναπολέοντας Βοναπάρτης.


«Η γενναία Μπολιβαριανή Επανάσταση βαδίζει με την αλήθεια, ανοίγοντας δρόμους στον κόσμο. Δεν επιτρέπουμε να παρασυρθούμε από ψέματα που επαναλαμβάνονται χιλιάδες φορές. Γνωρίζουμε ότι ο Πούτιν υπερασπίζεται το δικαίωμα στην ειρήνη και την αξιοπρέπεια του ρωσικού λαού», τόνισε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας.

Κατά τον ίδιο τρόπο, ο πρόεδρος κάλεσε τον κόσμο να μην παρασυρθεί από επαναλαμβανόμενα ψέματα και δήλωσε ότι ο Πούτιν υπερασπίζεται το δικαίωμα στην ειρήνη και την αξιοπρέπεια του ρωσικού λαού. «Όλα τα ψέματα εναντίον του Πούτιν και της Ρωσίας είναι το όπλο των ΗΠΑ ήταν και του Χίτλερ τη δεκαετία του 1930 για να δικαιολογήσει την εισβολή στη Σοβιετική Ένωση», υπενθύμισε.



Ο Πρόεδρος Μαδούρο επεσήμανε την ηγεσία του Πούτιν στη γεωπολιτική και την χαρακτήρισε αυθεντική, με την οποία ανέκάμψε η Ρωσία και τέθηκε ως μια νέα ενεργειακή, στρατιωτική, οικονομική και πολιτική δύναμη στην παγκόσμια σκηνή.

«Ο κομαντάντε Τσάβες το κατάλαβε πολύ καλά και κατάφερε να σφυρηλατήσει μια βαθιά φιλία με τον Πρόεδρο Πούτιν. Πάντα η Μπολιβαριανή Επανάσταση είναι με τον λαό της Ρωσίας, με τον πρόεδρο της Ρωσίας», σημείωσε ο Πρόεδρος Μαδούρο.


Ο αρχηγός του κράτους της Βενεζουέλας επεσήμανε ότι η ουκρανική δεξιά ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε να συνεννοηθεί με τη Ρωσία ή να ξεκινήσει διάλογο με την κυβέρνηση Πούτιν.

Υπενθύμισε επίσης ότι η Βενεζουέλα έχει καθιερώσει στην εξωτερική της πολιτική τον σεβασμό και την εγγύηση της ανεξαρτησίας, της αυτοδιάθεσης και της κυριαρχίας των λαών.