Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Aπόφαση και ψήφισμα του Φόρουμ για την Βενεζουέλα (ΑΣΟΕ/ 22-2-2019) - Καταγγελία της προβοκάτσιας των μέσων SKAI, iefimerida, thetoc.gr κ.α.


.... "Αποφασίζουμε το αμέσως επόμενο διάστημα να προχωρήσουμε σε κινητοποίηση κατά της επέμβασης των ΗΠΑ και της Ε.Ε. στη Βενεζουέλα και να καταγγείλουμε την αντιδραστική αντιπολίτευση και τον αυτοανακηρυγμένο “μεταβατικό Πρόεδρο” Γκουαϊδό ως μαριονέττα των ΗΠΑ".

Καταγγελία της προβοκάτσιας των μέσων SKAI, iefimerida, thetoc.gr κ.α. 

Συμμετέχουν και συνυπογράφουν οι Οργανώσεις της αντικαπιταλιστικής και επαναστατικής αριστεράς, της αντιιμπεριαλιστικής αριστεράς και των συλλογικοτήτων: Αναμέτρηση, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΑΡΑΣ, ΑΡΙΣ, ΔΕΑ, ΕΕΚ, ΕΚΚΕ, Ένωση των Δικαίων, Κόκκινο Νήμα, Κρίση και Κριτική, ΛΑΕ Λαϊκή Ενότητα, Μετάβαση, ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, νΚΑ Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, ΟΚΔΕ, ΟΚΔΕ Σπάρτακος, Παρέμβαση; Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο, Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά.

Το Αμερικανοκίνητο πραξικόπημα στη Βενεζουέλα δεν θα περάσει. Με την αυτοανακήρυξη του ηγέτη της αντιπολίτευσης σε “Πρόεδρο” της χώρας, με την υποστήριξη των ΗΠΑ, των χωρών της ΕΕ και των αντιδραστικών Κυβερνήσεων της Λατινικής Αμερικής, η κλιμάκωση των επεμβάσεων στη Βενεζουέλα φτάνει στην κορύφωση της, ένα βήμα πριν την επαπειλούμενη στρατιωτική επέμβαση. Προηγήθηκαν οικονομικός αποκλεισμός και εμπάργκο από την Αμερική με στόχο την πρόκληση αναταραχής στη χώρα, πλήττοντας άμεσα την οικονομία της και δημιουργώντας προβλήματα επιβίωσης στον πληθυσμό.

Η διακυβέρνηση κάθε χώρας, η προκήρυξη και ο χρόνος διενέργειας των εκλογών είναι υπόθεση του λαού της. Κάθε εξωτερική επέμβαση είναι καταδικαστέα και πρέπει να καταγγέλλεται από όλους τους λαούς. Τα αποτελέσματα αυτών των επεμβάσεων είναι εμφανή το τελευταίο διάστημα στη Συρία, την Υεμένη, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Λιβύη και σε άλλες περιοχές του κόσμου. Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από “προστάτες”.

Αποφασίζουμε το αμέσως επόμενο διάστημα να προχωρήσουμε σε κινητοποίηση κατά της επέμβασης των ΗΠΑ και της Ε.Ε. στη Βενεζουέλα και να καταγγείλουμε την αντιδραστική αντιπολίτευση και τον αυτοανακηρυγμένο “μεταβατικό Πρόεδρο” Γκουαϊδό ως μαριονέττα των ΗΠΑ.

Κάτω τα χέρια από τη Βενεζουέλα

Καταγγελία της προβοκάτσιας των μέσων SKAI, iefimerida, thetoc.gr κ.α. 

Οι 17 οργανώσεις της αντικαπιταλιστικής και επαναστατικής αριστεράς, της αντιιμπεριαλιστικής αριστεράς και των συλλογικοτήτων που συμμετείχαμε σήμερα Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου στο Φόρουμ για τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα με κεντρικό σύνθημα “Κάτω τα χέρια από τη Βενεζουέλα” καταγγέλλουμε τα σάιτ SKAI, iefimerida, thetoc.gr κ.α. που προβοκατόρικα αναφέρουν το συγκεκριμένο γεγονός ως εχθρικό κατά της κυβέρνησης της Βενεζουέλας. Αυτό δεν προκύπτει από πουθενά καθώς συνοδεύεται και από κάλεσμα προς το λαό μας να υπερασπιστεί τις κατακτήσεις του λαού της Βενεζουέλας και παράλληλα καταδικάζει το πραξικόπημα της αντιπολίτευσης που είναι προϊόν ανοιχτής επέμβασης του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ με τη συνεργασία της Ε.Ε. και των αντιδραστικών καθεστώτων της Λατινικής Αμερικής. Καταγγέλλουμε τα “τα κίτρινα” αυτά ΜΜΕ που για μια ακόμη φορά αποδεικνύουν τον αντιδραστικό τους ρόλο και τον προβοκατόρικο χαρακτήρα τους.

Αναρτήσεις ιστολόγιου