Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Βενεζουέλα: Διεθνιστική Μπριγάδα Αλληλεγγύης "Τσε Γκεβάρα"

Τι είναι μία Διεθνιστική Μπριγάδα ;

Oι  μπριγάδες αναδύθηκαν κάτω από την ανάγκη οικοδόμησης μιας διεθνιστικής ταυτότητας που θα υπερβαίνει τα έθνη. Διοργανώνονται την δεκαετία του 30 στη Σοβιετική Ένωση και μεσούντος του Ισπανικού Εμφυλίου Πολέμου. Από τότε, η ενεργή και δραστήρια παρουσία των μπριγαδιστών σημάδεψε στους αγώνες για την απελευθέρωση της ανθρωπότητας σε όλο τον πλανήτη. Αυτές οι μπριγάδες στρατεύονται σε χώρες όπου υπάρχει μεγάλη ανάγκη αλληλεγγύης, εθελοντικής εργασίας και πολιτικής διασύνδεσης ανάμεσα στις λαϊκές οργανώσεις και τις προοδευτικές κυβερνήσεις.


Μέσω της ανταλλαγής εμπειριών και εθελοντικής δουλειάς, διαφόρων κοινωνικών κινημάτων από όλο τον κόσμο και της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, δημιουργήθηκε η Διεθνιστική Μπριγάδα “Τσε Γκεβάρα” , με χαρακτήρα την αλληλεγγύη και την στράτευση με την Μπολιβαριανή Επανάσταση. 

Συγκροτήθηκε από 200 περίπου νέους από όλο τον κόσμο (Κεντρική και Βόρεια Αμερική, Καραϊβική, Νότια Αμερική, Υποσαχάρια Αφρική, Αραβικές χώρες, Ασία και Ευρώπη), οι οποίοι θα συναντηθούν με τον λαό της Βενεζουέλας στους καθημερινούς του αγώνες, τόσο στις αστικές όσο και στις αγροτικές περιοχές, μπαίνοντας σε αυτό που αποτελεί την οικοδόμηση της Λαϊκής Εξουσίας και τον κοινοτικό δρόμο προς το σοσιαλισμό.

Κατά τον ίδιο τρόπο, η διεθνής μπριγάδα θα έρθει σε επαφή και θα ανταλλάξει απόψεις με πολιτικά στελέχη, κυρίως νέους, με διάφορες νεολαιίστικες οργανώσεις εθνικής εμβέλειας από το  Σάββατο 16 έως την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, ως προοίμιο της  Διεθνούς Συνέλευσης των Λαών, που θα λάβει χώρα από τις 24 μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου 2019.

Λαμβάνοντας υπ όψιν ότι στη Βενεζουέλα επιχειρήθηκε να πραγματοποιηθεί ένα πραξικόπημα κατά της συνταγματικής κυβέρνησης του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, μέσω μιας στρατηγικής παρατεταμένου πολέμου τέταρτης γενιάς, ενός οικονομικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού που προκαλεί ελλείψεις τροφίμων, φαρμάκων και άλλων βασικών προϊόντων και αγαθών, οι συμμετέχοντες μπριγαδίστες από όλο τον κόσμο θέτουν στόχο τους – μεταξύ άλλων – την δημιουργία μιας πλατφόρμας αλληλεγγύης με την Μπολιβαριανή Επανάσταση, σε διεθνές επίπεδο, που θα διαμορφώσει μία μόνιμη πολιτική και επικοινωνιακή διασύνδεση που θα δημιουργήσει εργαλεία για την αποτελεσματική διαχείριση πληροφοριών καθώς και τον σχεδιασμό και υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων για την υπεράσπιση της αυτοδιάθεσης των λαών, αντιπαλεύοντας την άνοδο της ιμπεριαλιστικής ηγεμονίας.

Κατά τον ίδιο τρόπο, φιλοδοξούν να γνωρίσουν την πραγματικότητα της Βενεζουέλας από πρώτο χέρι, για να απομυθοποιήσουν αυτό που πραγματικά συμβαίνει στη Βενεζουέλα, αποδομώντας τα εσφαλμένα επικοινωνιακά μοντέλα που επικρατούν, σαν αποτέλεσμα της χειραγώγησης των διεθνών μέσων ενημέρωσης. Επιπλέον θα επιδιώξουν την καλύτερη προετοιμασία των μπριγαδιστών και μπριγαδιστριών για την ουσιαστική συνεισφορά της νεολαίας στη Διεθνή Συνέλευση των Λαών.



Αναρτήσεις ιστολόγιου