Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Ο Νικολάς Μαδούρο προηγείται σε δημοσκόπηση ενόψει των προεδρικών εκλογών στη Βενεζουέλα

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης δείχνουν σαφή προτίμηση στον Νικολάς Μαδούρο με 56,1%, πολύ πάνω από την αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσίευσε την Τρίτη η εταιρεία συμβούλων περιβαλλοντικής και δημοσκοπικής έρευνας IdeaDatos, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, είναι ο επικρατέστερος υποψήφιος για να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές της 28ης Ιουλίου.

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι η προτίμηση στο Νικολάς Μαδούρο είναι σχεδόν τριπλάσια σε σχέση με τον Ενμούντο Γκονζάλες και 13 φορές σε σχέση με τον Μπένζαμιν Ράους.

Η μελέτη έδωσε προτεραιότητα σε τρία σημεία προκειμένου να διαπιστωθεί η αντίληψη των ερωτηθέντων: προτίμηση υποψηφίου, προτίμηση κόμματος και αντίληψη νίκης στις επερχόμενες εκλογές.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 55,6% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο Τσαβισμός θα κερδίσει, το 25,3% πιστεύει ότι η αντιπολίτευση θα είναι νικήτρια και το 18,1% δεν γνωρίζει ή δεν απαντά.

 


 Όσον αφορά την κομματική προτίμηση, το PSUV και το Gran Polo Patriotico έχουν 51,6% συμπάθεια, ακολουθεί η Plataforma Unitaria με 16,7% και το 13,3% των ερωτηθέντων δεν γνωρίζει ή δεν απαντά.


 — Ideadatos (@ideadatos) June 11, 2024


Η Πανεθνική Δημοσκόπηση από την IdeaDatos διεξήχθη από τις 3 έως τις 7 Ιουνίου με τη συμμετοχή 1.115 ατόμων και με στατιστικό σφάλμα περίπου 3%.

 

Por: Ivelys Denis

11 de junio de 2024 Hora: 14:38
Nicolás Maduro lidera encuesta de cara a comicios presidenciales en Venezuela - teleSURtv.net

Αναρτήσεις ιστολόγιου