Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Ελληνική Επιτροπή Αλληλεγγύης με την Βενεζουέλα «Είμαστε όλοι Βενεζουέλα - todos somos Venezuela»

Εμείς που υπογράφουμε, συναντηθήκαμε σήμερα 28/11/2017 στην Αθήνα και συγκροτούμε την Ελληνική Επιτροπή Αλληλεγγύης με την Βενεζουέλα «Είμαστε όλοι Βενεζουέλα - todos somos Venezuela» συνυπογράφοντας τη «Διακήρυξη του Καράκας» της 19 Σεπτεμβρίου 2017, στη βάση της ομώνυμης διεθνούς πρωτοβουλίας ¨Διεθνής Διάσκεψη Είμαστε Όλοι Βενεζουέλα, Διάλογος για την Ειρήνη, την Κυριαρχία και την Μπολιβαριανή Δημοκρατία”. 


Η Επιτροπή είναι ανοιχτή στη βάση πάντα της «Διακήρυξης του Καράκας» και της παρούσας ανακοίνωσης. Η Επιτροπή συγκροτείται από άτομα, φυσικά ο καθένας μας δεν αρνείται την κοινωνική, κινηματική ή/και πολιτική του ιδιότητα αντίθετα προσπαθεί να κινητοποιήσει άλλους φορείς και συλλογικότητες για το σκοπό της επιτροπής. Η Επιτροπή επιδιώκει τη συνεργασία με άλλους φορείς αλλά δεν θέλει να μετατραπεί σε συντονιστικό ή “ομοσπονδία” φορέων ή οργανώσεων. Λειτουργεί ανεξάρτητα, δημοκρατικά και ενωτικά


Αναγνωρίζουμε τα τεράστια επιτεύγματα προς όφελος του βενεζουελάνικου λαού που έχουν προκύψει στις σχεδόν δυο δεκαετίες της Μπολιβαριανής Διαδικασίας .Τόσο στο  βιοτικό επίπεδο του λαού (εθνικοποιήσεις, λαϊκά σούπερ μάρκετ, λαϊκές κατοικίες) όσο και σε ζητήματα λαϊκής συμμετοχής και δημοκρατίας

Στεκόμαστε ανεπιφύλακτα ενάντια στην επίθεση του Ιμπεριαλισμού (αμερικάνικου και ευρωενωσιακού) προς το λαό και τη Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας.

Υπερασπιζόμαστε ανεπιφύλακτα το δικαίωμα της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην εθνική ανεξαρτησία, και του λαού της κυρίαρχα, ελεύθερα και δημοκρατικά να αποφασίζει το δρόμο για την ανάπτυξη και βελτίωση της ζωής του.

Αναγνωρίζουμε και υπερασπιζόμαστε ανεπιφύλακτα την τυπική και ουσιαστική νομιμότητα της δημοκρατικά εκλεγμένης Μπολιβαριανής Κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο, που έχει επιβεβαιωθεί δεκάδες φορές στις κάλπες και στο δρόμο.

Η πρόταση για ίδρυση μιας τέτοιας επιτροπής αλληλεγγύης έγινε σε μια περίοδο όξυνσης της επιθετικότητας και της προπαγάνδας κατά της Βενεζουέλας, η οποία κλιμακώθηκε και κατά την προεκλογική περίοδο. Η παραπάνω επιθετικότητα μόνο προσωρινά ανακόπηκε καθώς στους μηχανισμούς επιβολής ήρθαν να προστεθούν και οι γνωστοί μας οίκοι αξιολόγησης που απειλούν την Βενεζουέλα με χρεοκοπία.


Σε αυτό το νέο κύκλο επιθέσεων η Βενεζουέλα χρειάζεται την αλληλεγγύη μας. Ο ελληνικός λαός, ο οποίος δέχεται (φυσικά με άλλη ένταση και μεθόδους) και αυτός την επίθεση από τα ίδια κέντρα του Ιμπεριαλισμού, έχει κάθε λόγο παράλληλα με τη δική του πάλη να σταθεί στο πλάι κάθε λαού που παλεύει να σταθεί στο πλάι του Βενεζουελάνικου λαού που βρίσκεται σήμερα στις πρώτες γραμμές αυτής της πάλης.

Η Επιτροπή καλεί σε μαζική υπογραφή της Διακήρυξης του Καράκας. Επιδιώκει την μαζικοποίηση της στην Ελλάδα αλλά και επαφές με τις αντίστοιχες διεθνείς πρωτοβουλίες. Οργανώνει εκδηλώσεις και παρεμβάσεις, αυτοτελώς ή σε συνεργασία με άλλους φορείς ή συμμετέχει σε εκδηλώσεις τρίτων που προωθούν το σκοπό της αλληλεγγύης με τη Βενεζουέλα στα παραπάνω πλαίσια.

Η Επιτροπή παρεμβαίνει επίσημα μέσα από το blog  somosvenezuelagr.blogspot.gr/
και από αντίστοιχους λογαριασμούς σε άλλα μέσα δικτύωσης.

Email: venezuelagreece@gmail.com

Ευγενία Ανδρικοπούλου, Παύλος Αντωνόπουλος , Τάκης Βαμβακίδης , Χρύσα Βαρθολομαίου , Βαγγέλης Βρουλιδάκης , Νίκος Γκλεζάκος , Βαγγέλης Γονατάς , Κώστας Γούσης , Παναγιώτης Καλαβάνος , Δημήτρης Καλτσώνης , Μαίρη Καμπουράκη , Γιάννης Κουκάκης , Μαρία Καλύβα , Λουκία Κωνσταντίνου , Γιώργος Μουργής , Ανδρομάχη – Μαρία Μπερερή , Μαρία Νικολακάκη , Παπαδομανωλάκης Παναγιώτης , Στέφανος Σιαλμάς , Νικόλαος Σμπαρούνης ,  Svartz Jaime , Ευγενία Τάγκα  , Μυρσίνη Τσακίρη , Δημήτρης Τσίτκανος , Γιάννης Τσαλαβούτας , Αλέκος Χαλβατζής , Ανδρόνικος Χατζηκωστής,


Αναρτήσεις ιστολόγιου