Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

Για την δολοφονική απόπειρα κατά του Προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο

Η Ελληνική Επιτροπή Αλληλεγγύης “Είμαστε όλοι Βενεζουέλα” καταγγέλλει την απόπειρα δολοφονίας του προέδρου της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο και εκφράζει την αλληλεγγύη και συμπαράστασή της στον αγωνιζόμενο λαό και την νόμιμη κυβέρνηση της Βενεζουέλας. 

Η επίθεση αυτή που στρέφεται ενάντια στο λαό της Βενεζουέλας και ενάντια σε όλους τους αγωνιζόμενους της γης, είναι δείγμα της έντασης της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας σε όλα τα ανοιχτά μέτωπα του πλανήτη και αποτέλεσμα της ακλόνητης αγωνιστικής αντοχής του λαού της Βενεζουέλας, που εκφράστηκε και στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές. 

Όπως ανέφερε στο διάγγελμά του ο πρόεδρος Μαδούρο “Η συνωμοσία επέστρεψε”. Ουσιαστικά, δεν έφυγε ποτέ και η άμεση στρατιωτική επέμβαση, βρίσκεται πάντα στις επιλογές του ιμπεριαλισμού. 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το πολιτικό σύστημα στη χώρα μας,που βρίσκονται στη πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής αντιβενεζουελάνικης καμπάνιας, δεν καταδίκασε ούτε για τα μάτια του κόσμου την δολοφονική απόπειρα ενάντια στον εκλεγμένο ηγέτη ενός κυρίαρχου κράτους. 

  • Καλούμε τους φίλους της Βενεζουέλας στη χώρα μας και όλους τους αντιιμπεριαλιστές σε επαγρύπνηση. 
  • Η Βενεζουέλα βρίσκεται και πάλι στο στόχαστρο του ιμπεριαλισμού. 
6/8/2018 

Αναρτήσεις ιστολόγιου