Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

Εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Κορίνθου

3/4,  Αίθουσα 4,  2 μμ.
Η ΕΑΑΚ ΠΕΔΙΣ Κορίνθου σας καλεί στην εκδήλωση:΄΄Βενεζουέλα, μια αντι-αφήγηση΄΄, με θέμα τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις στη Βενεζουέλα, τον ρόλο του ιμπεριαλιστικού παράγοντα και την κάλυψη των ειδήσεων από πλευράς ΜΜΕ. 


Μαζί μας ο Freddy Jesús Fernández Torres, Πρέσβης της Μπολιβιαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα και ο Παναγιώτης Παπαδομανωλάκης από τον Πανελλαδικό Αντιπολεμικό Κινηματικό Συντονισμό.

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον λαό της Βενεζουέλας

«Η ολομέτωπη επίθεση των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών και των Νατοϊκών συμμάχων τους κατά της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Μετά την αποτυχημένη προσπάθεια για άνοιγμα των συνόρων της Βενεζουέλας με πρόσχημα την "ανθρωπιστική βοήθεια", οι Αμερικάνοι κλιμακώνουν τις προσπάθειές τους κατά των κατακτήσεων του λαού της. Με την πρόσφατη δολιοφθορά στο σύστημα ηλεκτροδότησης της Βενεζουέλας που κυνικά ομολόγησε ο Βορειοαμερικάνος Υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, ο ολοκληρωτικός πόλεμος κατά της χώρας περνάει σε επικίνδυνο επίπεδο κλιμάκωσης», ανέφερε το κάλεσμα των ΑΡΙΣ, ΕΕΚ, ΕΚΚΕ, Κόκκινο Νήμα, ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, νΚΑ, ΟΚΔΕ, ΟΚΔΕ Σπάρτακος.

Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Η Ανδαλουσία με την Μπολιβαριανή Επανάσταση - Kινητοποίηση στις 21/3/2019

Γρανάδα- 21/3/2019 - Δώδεκα κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις διαδήλωσαν υπέρ της Μπολιβαριανής Επανάστασης, για την Ειρήνη, την Ανεξαρτησία και την Εθνική Κυριαρχία, ενάντια στις εγκληματικές επιθέσεις του δυτικού ιμπεριαλισμού. Με τα συνθήματα "Υankees Έξω από την Βενεζουέλα και Έξω από την Ανδαλουσία" εξέφρασαν την πλήρη υποστήριξή τους στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας.

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Εκδήλωση-Συζήτηση στο Μοσχάτο:"Κάτω τα χέρια απ'τη Βενεζουέλα!"


Η Κίνηση Πολιτών Μοσχάτου Μεσοποταμία διοργανώνει εκδήλωση - συζήτηση με θέμα "Κάτω τα χέρια απ' τη Βενεζουέλα!", το Σάββατο 23/3 στις 19.30, στο Σπίτι της Μεσοποταμίας (Πλάτωνος 13, Μοσχάτο). 

Ομιλητής: Δημήτρης Καλτσώνης, Αν. Καθηγητής Θεωρίας του Κράτους και Δικαίου

Θα απευθύνει χαιρετισμό ο επιτετραμμένος της πρεσβείας της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Φρέντι Φερνάντες

Συντονίζει η Τζέλα Αλιπράντη, δημοσιογράφος εφημερίδας "Η Εποχή".

Θα ακολουθήσει μουσικό μέρος με μουσική από τη Λατινική Αμερική  https://youtu.be/-Eiqi4mzgcw




Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

Εκδήλωση ενημέρωσης & αλληλεγγύης στην Ηλιούπολη

Μετά από πρωτοβουλία συναγωνιστών για την δημιουργία επιτροπής ειρήνης του ΠΑΚΣ στα νότια προάστια καθώς και για την ενημέρωση-αλληλεγγύη στη Βενεζουέλα που αντιστέκεται ενάντια στο αμερικανοκίνητο πραξικόπημα, θα πραγματοποιήσουμε την εκδήλωση “Κάτω τα χέρια απ΄τη Βενεζουέλα – Ίδρυση επιτροπής νοτίων προαστίων του ΠΑΚΣ“, την Κυριακή 17/3, στις 18:30, στο Δημοτικό Αναψυκτήριο Ηλιούπολης (Ύδρας & Μνησικλέους).


Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

Αλληλεγγύη με τη Βενεζουέλα μέχρις εσχάτων !

Η Ελληνική Επιτροπή Αλληλεγγύης “Είμαστε όλοι Βενεζουέλα” καταδικάζει με αγανάχτηση το τελευταίο σαμποτάζ και την κυβερνοεπίθεση στο σύστημα ηλεκτροδότησης της Βενεζουέλας και καλεί κάθε προοδευτικό άνθρωπο στη χώρα μας να ενώσει τη φωνή του στο παγκόσμιο σύνθημα ”Κάτω τα χέρια από τη Βενεζουέλα!”.

Ο βορειοαμερικάνος ΥπΕξ Μάικ Πομπέο ουσιαστικά ομολόγησε με τον πιο κυνικό τρόπο το σαμποτάζ, γράφοντας στο τουίτερ του “Όχι τρόφιμα. Όχι φάρμακα. Τώρα, Όχι ενέργεια. Μετά, 'Οχι Μαδούρο”. Αυτοί είναι οι διεθνείς θεματο(χωρο)φύλακες της δημοκρατίας ανά τον κόσμο, αυτοί είναι οι “ανθρωπιστές” που δεν δίστασαν να αφήσουν χωρίς ρεύμα νοσοκομεία, να κατατρέψουν τρόφιμα που έμειναν χωρίς ψύξη και να βυθίσουν στο σκοτάδι ολόκληρη τη χώρα. 


¡Solidaridad con Venezuela hasta el final! - Comunicado de la Plataforma griega “Todos somos Venezuela”

La Plataforma griega “Todos somos Venezuela” denuncia y condena con la mayor indignación el recién sabotaje y el ataque cibernético en el sistema de electricidad de Venezuela y convoca a toda la gente progresista de nuestro país para unar su voz en la consigna mundial: ¡“Fuera las manos de Venezuela”! 


Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019

Εκδήλωση στη Λάρισα

Η Αντιπολεμική Κίνηση Λάρισας καλεί τους Λαρισαίους/ες σε εκδήλωση – συζήτηση που διοργανώνει την Πέμπτη 14 Μάρτη 2019, στις 7 μ.μ. στο Αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας - Μουσείο « Γ. Ι .Κατσίγρα» με θέμα « Οι εξελίξεις στη Βενεζουέλα» . 

Θα συζητήσουμε πάνω στο τι πραγματικά συμβαίνει στη Βενεζουέλα. Πως οι συνασπισμένες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις με μπροστάρη τις ΗΠΑ και συμμάχους το διεθνές κεφάλαιο, τα ΜΜΕ και τις αστικές πολιτικές δυνάμεις σε κάθε χώρα, επιχειρούν την ανατροπή του δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου Μαδούρο, καθώς και για τον αγώνα που δίνει ο λαός της Βενεζουέλας για εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι, ο Πρέσβης της Βενεζουέλας Freddy Jesus Fernandez Torres . Θα γίνουν ερωτήσεις και θα ακολουθήσει συζήτηση .

Eκδήλωση στα Χανιά

“Οι Βενεζουελάνοι είμαστε ένας ειρηνικός λαός. Είμαστε ένας λαός, ετοιμοπόλεμα ειρηνικός. Είμαστε μία ειρηνική επανάσταση αλλά όχι μια άοπλη επανάσταση. Και δεν είμαστε αποικία κανενός”, από την ομιλία του Freddy Jesús Fernández Torres, πρέσβη της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, κατά την εκδήλωση αλληλεγγύης με τη Βενεζουέλα (6/3) στα Χανιά

Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης "Είμαστε όλοι Βενεζουέλα" στην ΕΡΤ Οpen - 6/3

Τι ένωσε 131 πόλεις απ' όλο τον κόσμο; 
Η Μαρία Καλύβα - Πρίφτη συζητά με τoν Βαγγέλη Γονατά για το κίνημα Αλληλεγγύης με την Βενεζουέλα στην Ελλάδα και όλο τον κόσμο στην εκπομπή "Καλημέρα με ειδήσεις" στην ΕΡΤΟpen.

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

Πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ του Α.Χατζηστεφάνου για τη Βενεζουέλα

Το νέο ντοκιμαντέρ του Άρη Χατζηστεφάνου για τη Βενεζουέλα, με τίτλο Make the economy scream, θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο 21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, ως μέρος του επίσημου προγράμματος, στην ενότητα Πολιτική. Αμέσως μετά θα είναι διαθέσιμο σε όλους τους συμπαραγωγούς μας, σε όσους δηλαδή ενίσχυσαν και συνεχίζουν να ενισχύουν οικονομικά την παραγωγή από τη διεύθυνση maketheeconomyscream.com


Αναρτήσεις ιστολόγιου