Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

Πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ του Α.Χατζηστεφάνου για τη Βενεζουέλα

Το νέο ντοκιμαντέρ του Άρη Χατζηστεφάνου για τη Βενεζουέλα, με τίτλο Make the economy scream, θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο 21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, ως μέρος του επίσημου προγράμματος, στην ενότητα Πολιτική. Αμέσως μετά θα είναι διαθέσιμο σε όλους τους συμπαραγωγούς μας, σε όσους δηλαδή ενίσχυσαν και συνεχίζουν να ενισχύουν οικονομικά την παραγωγή από τη διεύθυνση maketheeconomyscream.com


Ένας Έλληνας δημοσιογράφος ταξιδεύει στη Βενεζουέλα προσπαθώντας να καταλάβει γιατί οι πολιτικοί της χώρας του ασχολούνται με το αν υπάρχει χαρτί υγείας στο Καράκας. Με συνεχείς διαδρομές από τις παραγκουπόλεις της πρωτεύουσας μέχρι τα σύνορα της Κολομβίας και πίσω στην Ευρώπη ανακαλύπτει μια διαφορετική πραγματικότητα από αυτή που περιγράφουν τα ελληνικά και τα διεθνή ΜΜΕ.

Γνωστοί αναλυτές όπως ο πρώην διευθυντής της Monde Diplomatique, Ιγνάσιο Ραμονέ, ο πρώην εμπειρογνώμονας του ΟΗΕ, Άλφρεντ Ντεζάγιας και αρκετοί ακόμη δημοσιογράφοι και πανεπιστημιακοί, αναλύουν και εξηγούν με τον δικό τους τρόπο τις εμπειρίες που καταγράφει η κάμερα των δημιουργών. 

Το ντοκιμαντέρ έχει ως αφετηρία τη φράση “Make the economy scream”, με την οποία ο Ρίτσαρντ Νίξον έδωσε εντολή στη CIA να διαλύσει την οικονομία της Χιλής πριν από το πραξικόπημα του Πινοσέτ, και φτάνει μέχρι τις σημερινές εξελίξεις και την προσπάθεια του Χουάν Γκουαϊδό και των ΗΠΑ να ανατρέψουν την κυβέρνηση της Βενεζουέλας.

Προβολές:
Τρίτη 5 Μαρτίου, 22:30 - Αίθουσα Τζον Κασσαβέτης (Αποθήκη 1, Λιμάνι)
Τετάρτη 6 Μαρτίου, 15:45 - Αίθουσα Σταύρος Τορνές (Αποθήκη 1, Λιμάνι)
Επίσης από τις 7 Μαρτίου στον κινηματογράφο Τριανόν στην Αθήνα και από τις 14 Μαρτίου στον κινηματογράφο Μακεδονικόν στη Θεσσαλονίκη (οι ώρες θα ανακοινωθούν σύντομα) 

Αναρτήσεις ιστολόγιου