Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Η Βενεζουέλα καταγγέλλει την εισβολή τρομοκρατών μισθοφόρων

Σήμερα, Κυριακή 3 Μαΐου του τρέχοντος έτους τις πρώτες πρωινές ώρες, μια ομάδα τρομοκρατών μισθοφόρων, οργανωμένη και εκπαιδευμένη στην Κολομβία, πραγματοποίησε επίθεση ενάντια στην εθνική κυριαρχία της Βενεζουέλας, επιδιώκοντας να αποβιβαστεί με πολεμικό υλικό στις ακτές του Macuto, στην Πολιτεία La Guaira.

Η επίθεση αυτή μπόρεσε να εντοπιστεί έγκαιρα, χάρη στο επαγγελματικό και επιστημονικό έργο των υπηρεσιών πληροφοριών και αντικατασκοπείας, καθώς και της μόνιμης εκτέλεσης της στρατιωτικής και αστυνομικής επιχείρησης "Μπολιβαριανή Ασπίδα", η οποία εγγυάται τη συνεχή παρακολούθηση ολόκληρου του γεωγραφικού μας χώρου. Με αυτόν τον τρόπο, εξουδετερώθηκε μια νέα απόπειρα αποσταθεροποίησης, η οποία είχε στόχο να σπείρει το χάος και να δημιουργήσει ένα κύμα βίας στην κοινωνία της Βενεζουέλας.

Ως αποτέλεσμα της άμεσης αντίδρασης, μετά τη σύγκρουση αρκετοί από τους προαναφερθέντες μισθοφόρους σκοτώθηκαν και άλλοι συνελήφθησαν ενώ κάποιοι που συμμετείχαν στην οργάνωση της τρομοκρατικής επιχείρησης συνδέονταν και με το εμπόριο ναρκωτικών. Κατασχέθηκε επίσης σημαντική ποσότητα όπλων και εξοπλισμού, ενώ μέσα σε αυτά βρέθηκαν και όπλα που είχαν κλαπεί και χρησιμοποιηθεί στην ανατρεπτική ενέργεια της 30ης Απριλίου 2019.

Οκτώ μισθοφόροι σκοτώθηκαν σε αποτυχημένη εισβολή μέσω Κολομβίας, στη Λα Γκουάιρα.

Συνολικά οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά από πυροβολισμούς και συγκρούσεις κατά τη διάρκεια της φερόμενης απόπειρας θαλάσσιας επιδρομής από τον Μακούτο, Λα Γκουάιρα, νωρίς το πρωί της Κυριακής, που εκτελέστηκε από μια ομάδα μισθοφόρων προερχόμενων από την Κολομβία, ανέφερε ο πρόεδρος της Εθνικής Συντακτικής Συνέλευσης Ντιοσδάδο Καμπέγιο Ροντόν.

Αναρτήσεις ιστολόγιου