Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

Ο Γκουαϊδό έχασε τη δίκη-κλοπή του χρυσού της Βενεζουέλας και δεν πληρώνει τα δικαστικά έξοδα

 Πηγή: www.lechuguinos.com

Ο Χουάν Γκουαϊδό δεν συμμορφώνεται με την απόφαση του δικαστηρίου του Λονδίνου να καταβάλει 525.000 $, για έξοδα, στους νόμιμους εκπροσώπους της Βενεζουέλας για το δικαστήριο σχετικά με το χρυσό που παρακρατά η Τράπεζα της Αγγλίας. 

Η δικηγορική εταιρεία του Λονδίνου Zaiwalla & Co., η οποία εκπροσώπησε την ομάδα που διορίστηκε από τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, κατήγγειλε ότι η ομάδα του Γκουαϊδό αρνείται να συμμορφωθεί με την απόφαση του Εφετείου της Αγγλίας, ανέφερε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Prensa Latina. 

Στις 5 Οκτωβρίου, το δικαστήριο αντέστρεψε την απόφαση ενός βρετανικού εμπορικού δικαστηρίου που αναγνώρισε τον Γκουαϊδό ως τον υποτιθέμενο «προσωρινό πρόεδρο» της Βενεζουέλας, προκειμένου αυτός να οικειοποιηθεί τον χρυσό της Βενεζουέλας. 

Ως εκ τούτου, έπρεπε να πληρώσει έως τις 20 Οκτωβρίου το ποσό των 525.000 $ σε δικαστικά έξοδα. Όποιος παραγνωρίζει εν γνώσει του μια δικαστική απόφαση μπορεί να του επιβληθούν κυρώσεις ή να μείνει εκτός της υπόθεσης, δήλωσε ο εκπρόσωπος της δικηγορικής εταιρείας, Sarosh Zaiwalla. 

Αξίζει να σημειωθεί να σημειωθεί ότι ο «πρόεδρος» της BCV (Κεντρική Τράπεζα Βενεζουέλας) που διορίστηκε από τον Γκουαϊδό, Ricardo Villasmil Bond, κατέθεσε στις 22 Αυγούστου την παραίτησή του και το υπόλοιπο διοικητικό συμβούλιο είναι άγνωστης διαμονής. Από το ένα άλλο μέλος του «Δ.Σ» έγινε γνωστό ότι δεν γνώριζε τίποτα για τον διορισμό του και τα μόνο «μέλη του Δ.Σ» που παραμένουν ενεργά είναι οι Nelson Andrés Lugo και Carlos Antonio Suárez, που ζουν στο εξωτερικό. 

Δεδομένου ότι ό, τι το εναπομείναν διοικητικό συμβούλιο του Γκουαϊδό έχει τους πόρους για να κινήσει αγωγή σε μια άλλη μεριά του κόσμου, είναι δύσκολο να αντιληφθούμε ότι δεν έχει τα χρήματα να πληρώσει, δήλωσε ο Zaiwalla στα κουβανικά μέσα ενημέρωσης. 

Το Εφετείο αντέστρεψε την απόφαση του εμπορικού δικαστηρίου, αφού έκρινε ότι η αναγνώριση του Γκουαϊδό ως προέδρου δεν αποκλείει το γεγονός ότι ο Μαδούρο αναγνωρίζεται από το Ηνωμένο Βασίλειο ως εκ των πραγμάτων ή de facto πρόεδρος. 

Αναρτήσεις ιστολόγιου