Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Congreso Bicentenario 2021: Πρώτη παγκόσμια συνάντηση στις 26 Μαρτίου του Συνεδρίου των λαών

*Bicentenario (Διακοσιοστή επέτειος) της μάχης του Καραμπόμπο (26/3/1821). Εθνική γιορτή στην Βενεζουέλα, η μαχή στην οποία, η ήττα του στρατού της Ισπανικής Αυτοκρατορίας από τις δυνάμεις του Σιμόν Μπολίβαρ, σφράγισε την ανεξαρτησία των σημερινών χωρών ( Βενεζουέλα, Κολομβία, Παναμάς, Εκουαδόρ).

Ο πρόεδρος της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, ανακοίνωσε ότι στις 26 Μαρτίου θα λάβει χώρα η πρώτη συνάντηση του Διακοσαετούς Συνέδριου των Λαών και θα πραγματοποιηθεί σε παγκόσμια κλίμακα.

"Περισσότεροι από 2.000 λαϊκοί ηγέτες από όλες τις χώρες του κόσμου πρόκειται να συμμετάσχουν σε αυτό", δήλωσε όταν προέδρευσε την Τρίτη, στην Ημέρα Κοινοτικής Επίθεσης 2021 στο Δισεκαετές Συνέδριο των Λαών, στο Προεδρικό Μέγαρο Miraflores στο Καράκας.

 Αριθμητικά στοιχεία της Λαϊκής Εξουσίας στη Βενεζουέλα


Η Βενεζουέλα έχει 3.278 εγγεγραμμένες (σε λειτουργία) Κοινότητες και 970 βρίσκονται υπό κατασκευή, ανεβάζοντας τον αριθμό τους συνολικά 4.248 Κοινότητες Η πολιτεία Miranda είναι η περιφέρεια με τις περισσότερες κοινότητες. Μέχρι την ημέρα του καταγραφής υπήρχαν 258 έργα Κοινοτικών πόλεων.

 Primera reunión mundial del Congreso Bicentenario de los Pueblos se llevará a cabo el 26 de marzo – MPPPST

Αναρτήσεις ιστολόγιου