Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Το εγχώριο ευρωατλαντικό μένος ενάντια στη Βενεζουέλα έπιασε πάτο - Στο πλευρό του συναγωνιστή Κ. Ήσυχου


Σε μια χρονική περίοδο που μόνο τυχαία δεν είναι, τα μέσα ενημέρωσης της ολιγαρχίας φαίνεται πως αναλαμβάνουν τον ρόλο να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις ξεθάβοντας την παλιότερη υπόθεση σεξουαλικών παρενοχλήσεων από πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας σε εργαζόμενες στην πρεσβεία.

Έτσι τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε μια άθλια επίθεση, που στόχο έχει τον φίλο της Βενεζουέλας πρώην υπουργό Άμυνας Κ. Ήσυχο, τον οποίο διασύρουν κατηγορώντας τον ότι συγκάλυψε τις επίμαχες καταγγελίες. Οι λασπολόγοι, στους οποίους συγκαταλέγονται γνωστοί συστημικοί δημοσιογράφοι, η κυβερνητική ΕΡΤ, στελέχη του κυβερνώντος κόμματος και ανώνυμα κυβερνητικά τρολς, κακοποιούν την κοινή λογική και τα γεγονότα, στοχοποιώντας τον Κ. Ήσυχο, ο οποίος πρωτοστάτησε στην απομάκρυνση του επικίνδυνου αυτού ανθρώπου από την πρεσβεία της Βενεζουέλας. Δεν σέβονται ούτε το γεγονός ότι η ίδια η κόρη του, που έχει διασυρθεί και στο παρελθόν από την ίδια μιντιακή εκστρατεία, υπήρξε θύμα των παρενοχλήσεων. Στο βωμό της μικροπολιτικής εξυπηρέτησης του ευρωατλαντισμού τους, οι υποτιθέμενοι υπερασπιστές του δικαιώματος των θυμάτων σεξουαλικής παρενόχλησης, χωρίς κανένα ηθικό ή νομικό φραγμό, γνωστοποιούν τα στοιχεία της.

Η εκστρατεία λάσπης εκπορεύεται από την ίδια την κυβέρνηση, όπως αποδεικνύει η παρέμβαση του Ειδικού Συμβούλου του Πρωθυπουργού για Θέματα Λατινικής Αμερικής Ιάσονα Πιπίνη. Υπενθυμίζουμε πως ο διορισμός του κ. Πιπίνη συνοδεύτηκε με την τυχοδιωκτική αναγνώριση της ομάδας του επίδοξου δικτάτορα Γουαϊδό ως “μεταβατική κυβέρνηση” της Βενεζουέλας και τις συνομιλίες του με τον ψευδο-πρέσβη του Γουαϊδό στην Αθήνα.

Θεωρούμε πως η επίθεση αυτή δεν περιορίζεται στο ξέπλυμα της κυβέρνησης από τα υπαρκτά σκάνδαλα και εγκλήματα της στην διαχείριση της πανδημίας. Πολύ περισσότερο, συνοδεύεται από ιδεολογικό φορτίο και την πολύ γνώριμη στοχοποίηση της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, με στόχο να εμπεδώσουν την δική τους υποταγή στον “μονοδρομο” του νεοφιλελευθερισμού και της υποταγής στον ιμπεριαλισμό. Χρησιμοποιούν την εγκληματική συμπεριφορά ενός, πρώην σήμερα, διπλωμάτη ως άλλοθι για την συλλογική επίθεση εναντίον του λαού της Βενεζουέλας και της κυβέρνησης του.

Τα όσα γράφονται για ενδεχόμενη κατάσχεση του κτιρίου της πρεσβείας δεν έχουν καμία σχέση με τις ανύπαρκτες ευαισθησίες της κυβέρνησης για τα δικαιώματα των θυμάτων. Αντίθετα εντάσσονται στον πόλεμο που η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει κατά της νόμιμης διπλωματικής αντιπροσωπίας της Βενεζουέλας και για αυτό το λόγο θα μας βρει απέναντι. Πόσο μάλλον όταν οι σύμμαχοι της ελληνικής κυβέρνησης (ΗΠΑ, Ε.Ε, Μεγάλη Βρετανία) παρακρατούν κατά παράβαση κάθε έννοιας διεθνούς δικαίου 7 δις δολάρια και τον χρυσό της Βενεζουέλας, σε μια περίοδο που κάθε λαός χρειάζεται κάθε πόρο στην μάχη κατά της πανδημίας.

Η ελληνική κυβέρνηση που έχει το θράσος να βάλει το προσωπείο του τιμητή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ισότητας των φύλων, συμμετέχει μαζί με την ΕΕ στις εγκληματικές κυρώσεις, ο οποίες μεταξύ άλλων χτυπούν ευθέως τα δικαιώματα των γυναικών της Βενεζουέλας. Στο πλαίσιο της μπολιβαριανής διαδικασίας είχαμε την σταθερή άνοδο των γυναικείων δικαιωμάτων, με την χορήγηση της απολύτως δωρεάν πρόσβασης σε ασφαλή και ποιοτικά αντισυλληπτικά από το 2012 να λειτουργεί προωθητικά στην χειραφέτηση και την αξιοπρεπή διαβίωση. Μια από τις επιπτώσεις των μέτρων καταναγκασμού που επιβλήθηκαν από το 2014, είναι οι ελλείψεις και η αύξηση των τιμών σε αντισυλληπτικά, με αποτελεσματα τον περιορισμό της ικανότητας πρόληψης και οικογενειακού προγραμματισμού, τη αύξηση των δεικτών της εφηβικής εγκυμοσύνης, των σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων και της μητρικής θνησιμότητας. Οι κυβερνήσεις της ΕΕ είναι συνυπεύθυνες για το παραπάνω όπως και άλλα εγκλήματα κατά του λαού Βενεζουέλας.

Η Ελληνική Επιτροπή Αλληλεγγύης “Είμαστε όλοι Βενεζουέλα” στέκεται ενάντια και κάθε μορφή βίας κατά των γυναικών. Για τον λόγο αυτό καταδικάζουμε την στάση της κυβέρνησης μας, που συγκαλύπτει εγκληματίες και συμμετέχει στην στέρηση βασικών δικαιωμάτων του βενεζουελάνικου λαού, ενώ εκμεταλλεύεται ένα θλιβερό περιστατικό για να επιτεθεί κατά της Βενεζουέλας και των φίλων της.

Τέλος, στεκόμαστε ολόψυχα στο πλευρό του συναγωνιστή Κώστα Ήσυχου και της οικογένειας του, απέναντι στην επίθεση που υφίστανται από το παρακράτος της, υποταγμένης στον ευρωατλαντισμό, ελληνικής κυβέρνησης.

15/4/2021

Αναρτήσεις ιστολόγιου