Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023

ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ - Αφιέρωμα στον Ούγκο Τσάβες



  Η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας , η Ελληνική Επιτροπή Αλληλεγγύης "Είμαστε όλοι Βενεζουέλα", με την υποστήριξη του Ελληνικού τμήματος του Δικτύου για την Υπεράσπιση της Ανθρωπότητας (REDH gr) και του Δικτύου Ελλήνων Bloggers "La Red Solid@ria Griega" , με την αφορμή της συμπλήρωσης 10 χρόνων από ο Θάνατο του Ούγκο Τσάβες, σας καλούν στην Ημερίδα Αλληλεγγύης:

OΥΓΚΟ ΤΣΑΒΕΣ
10 ΧΡΟΝΙΑ
ΑΠΌ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ

Κυριακή, 5 Μαρτίου, 18:30
Πολιτιστικό Κέντρο
"Nuestra América"
Μαραθωνοδρόμων 79, 3ος ορ.
Μαρούσι., ΤΚ 15124


Xαιρετισμός  του Παναγιώτη Παπαδομανωλάκη   

Εκ μέρους της Ελληνικής Επιτροπής Αλληλεγγύης «Είμαστε όλοι Βενεζουέλα» θέλω να ευχαριστήσω όσους καταφέρατε να παρευρίσκεστε στη σημερινή εκδήλωση τιμής και μνήμης για την επέτειο των 10 ετών από τον βιολογικό θάνατο του επαναστάτη και ιστορικού ηγέτη της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, κομαντάντε Ούγκο Τσάβες. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το Πολιτιστικό Κέντρο «Δίκη μας Αμερική», το Δίκτυο στην Υπεράσπιση της Ανθρωπότητας (REDH), το δίκτυο bloggers La Red Solid@ria Griega και φυσικά τους συντρόφους πρέσβεις της Βενεζουέλας και της Κούβας. Σας μεταφέρω τους αδελφικούς χαιρετισμούς των συντρόφων μας που βρίσκονται στη Βενεζουέλα για να λάβουν μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις.

Είμαι βέβαιος πως σήμερα θα ήμασταν εδώ περισσότεροι φίλοι της Βενεζουέλας, αλλά όπως γνωρίζετε οι ημέρες αυτές είναι δύσκολες, λόγω του λαϊκού πένθους για το έγκλημα στα Τέμπη. Τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων, που ήταν νέοι, φοιτητές και άνθρωποι της τάξης μας. Θα τους θυμόμαστε ως θύματα των πολιτικών νεοφιλελεύθερης απορρύθμισης, υποβάθμισης και αρπαγής του δημοσίου πλούτου.

Μια τέτοια νεοφιλελεύθερη επέλαση, που μάλιστα στη Λατινική Αμερική, στην Καραϊβική και συνολικά στον Παγκόσμιο Νότο παίρνει τη μορφή της νεοαποικιοκρατίας, σταμάτησε ο Ούγκο Τσάβες και οι σύντροφοι του στην Βενεζουέλα με την Μπολιβαριανή Επανάσταση. Για αυτό τον αγάπησε τόσο ο λαός του και τον μίσησαν τόσο οι γιάνκηδες, που μέχρι σήμερα προσπαθούν να ανατρέψουν την μπολιβαριανή κυβέρνηση, να κλέψουν τον πλούτο της χώρας και να την μετατρέψουν σε μια ακόμα «μπανανία».

Αφού έχρισαν μια μαριονέτα να κάνει πραξικόπημα, όξυναν τα δολοφονικά μέτρα αποκλεισμού (που ευφημιστικα αποκαλούν «κυρώσεις») την περίοδο μάλιστα της πανδημίας και επιχείρησαν να εισβάλουν με την πρόφαση της «ανθρωπιστικής βοήθειας», απέτυχαν παταγωδώς να ανατρέψουν την κυβέρνηση της χώρας και την επαναστατική διαδικασία της. Πρόσφατα, οι αυτοκράτορες είδαν το γόητρο τους να τσακίζεται ξανά, καθώς αναγκάστηκαν να ζητανιέψουν τον πλούτο που θα έκλεβαν.

Η Βενεζουέλα παραμένει όρθια, η Κούβα παραμένει όρθια και ο Ούγκο Τσάβες, όπως ο Φιντέλ Κάστρο και ο Τσε Γκεβάρα, ζουν στους αγώνες των λαών τους και των λαών της ανθρωπότητας που παλεύουν απέναντι στον ιμπεριαλισμό και τους παλιούς και νέους κομπραδόρους του. Όσο για εμάς, σήμερα και πάντα, «Todos Somos Venezuela».

Αναρτήσεις ιστολόγιου