Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

Υποστηρίζουμε τη βούληση του λαού της Βενεζουέλας


Ανακοίνωση 
 του Ευρωπαϊκού Δικτύου Αλληλεγγύης με την Μπολιβαριανή Επανάσταση

Οι 80 και πλέον οργανώσεις που ιδρύσαμε το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Αλληλεγγύης με την Μπολιβαριανή Επανάσταση (RED Europea de Solidaridad con la Revolución Bolivariana) θέλουμε να καταγγείλουμε στους λαούς όλους του κόσμου, την θρασύτατη προσπάθεια της διεθνούς δεξιάς σε απόλυτη σύμπνοια με την αντιπολίτευση της Βενεζουέλας και τη γνωστή Ομάδα της Λίμα, να αγνοήσουν την θέληση του λαού της Βενεζουέλας που εξέφρασε με την ψήφο του στις κάλπες μέσα από μια δημοκρατική εκλογική διαδικασία που την διαφάνειά της εγγυήθηκαν διεθνείς οργανισμοί, όπου το 67,84% των ψήφων επέλεξε να ανανεώσει την συνταγματική θητεία του Προέδρου Νικόλας Μαδούρο που ξεκινά τον Ιανουάριο του 2019. 

Πάνω από 6.8248.000 βενεζουελάνοι και βενεουελάνες υποστήριξαν αυτή την εκδοχή, έναντι άλλων υποψηφίων όπως ο Χένρυ Φαλκόν, ο Χαβιέρ Μπερτούτσι και ο Ρεινάλντο Κιχάδα. Η πρόφαση είναι, η δήθεν, μη νομιμότητα της Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης, η οποία επίσης εξελέγη με περισσότερους από 8 εκατομμύρια ψήφους, και είναι αυτή που προκήρυξε τις προεδρικές εκλογές, καθώς είχε τη νομιμοποίηση να το πράξει.

Μέσα σε 20 χρόνια η Μπολιβαριανή Επανάσταση έχει πραγματοποιήσει 25 εκλογικές διαδικασίες, αποδεικνύοντας τον δημοκρατικό και συμμετοχικό της χαρακτήρα, όπου ο λαός της Βενεζουέλας μπόρεσε να εκφράσει τη θέλησή του και να εξασκήσει την κυριαρχία του. Γι αυτό, το επιχείρημα αυτό αποτελεί απλώς μία από τις μανούβρες που χρησιμοποιούν ως μέτρο διεθνούς πίεσης, μαζί με τις κυρώσεις και τον οικονομικό, χρηματοδοτικό και εμπορικό αποκλεισμό, με σκοπό να συνεχίσουν να πλήττουν και να πνίγουν τον λαό της Βενεζουέλας. Δεν ξεχνάμε αυτό που έκαναν σε άλλες χώρες με προοδευτικές διαδικασίες, όπως Ονδούρα, η Βραζιλία, η Αργεντινή. Επαγρυπνούμε και επαναλαμβάνουμε την αμέριστη υποστήριξη μας στην υπεράσπιση του λαού της Βενεζουέλας.

Για όλα αυτά, συντασσόμαστε με αυτή την καταγγελία και καλούμε στις 10 Ιανουαρίου 2019 να στηρίξουμε από κάθε γωνιά, πόλη και χωριό κάθε μίας από τις χώρες μας, την ψήφο του λαού της Βενεζουέλας και να σταθούμε δίπλα του στην ορκωμοσία του προέδρου Νικόλας Μαδούρο.

ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗ ΛΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ!
ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ!
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ!

Βρυξέλλες, 31 Δεκεμβρίου 2018

Αναρτήσεις ιστολόγιου