Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον λαό της Βενεζουέλας

«Η ολομέτωπη επίθεση των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών και των Νατοϊκών συμμάχων τους κατά της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Μετά την αποτυχημένη προσπάθεια για άνοιγμα των συνόρων της Βενεζουέλας με πρόσχημα την "ανθρωπιστική βοήθεια", οι Αμερικάνοι κλιμακώνουν τις προσπάθειές τους κατά των κατακτήσεων του λαού της. Με την πρόσφατη δολιοφθορά στο σύστημα ηλεκτροδότησης της Βενεζουέλας που κυνικά ομολόγησε ο Βορειοαμερικάνος Υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, ο ολοκληρωτικός πόλεμος κατά της χώρας περνάει σε επικίνδυνο επίπεδο κλιμάκωσης», ανέφερε το κάλεσμα των ΑΡΙΣ, ΕΕΚ, ΕΚΚΕ, Κόκκινο Νήμα, ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, νΚΑ, ΟΚΔΕ, ΟΚΔΕ Σπάρτακος.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον λαό της Βενεζουέλας πραγματοποίησαν δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Μερικές εκατοντάδες διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν στα καλέσματα των ΚΚΕ (μ-λ), ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΟΚΔΕ και ΕΕΚ και συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια, έκαναν πορεία έως την πλατεία Συντάγματος για να επιστρέψουν πάλι στα Προπύλαια.

Ανάμεσα στα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν το «κάτω τα χέρια απ' τη Βενεζουέλα», «οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες» και «στις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών απάντηση θα δώσει η πάλη των λαών».

Αναρτήσεις ιστολόγιου