Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Διεθνής Συνάντηση Αλληλεγγύης στο Καράκας (12-14 Απριλίου 2019 / + video)




Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Νεολαιών (ΠΟΔΝ) και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) συγκαλούν από τις 12 έως τις 14 Απριλίου στο Καράκας, την 2η Διεθνή Αποστολή Αλληλεγγύης με τη Μπολιβαριανή Επανάσταση, για να εκφραστεί η καταδίκη των παρεμβατικών ενεργειών των ΗΠΑ και η υποστήριξη στη κυριαρχία και αυτοδιάθεση του λαού της Βενεζουέλας, 

Πάνω από 70 εκπρόσωποι οργανώσεων και από τις πέντε ηπείρους, θα γνωρίσουν από πρώτο χέρι της επιπτώσεις από τις παράνομες εξαναγκαστικές ενέργειες που εφαρμόζουν οι ΗΠΑ ενάντια στη νοτιοαμερικάνικη χώρα. 


Στα πλαίσια αυτής της συνάντησης, την Παρασκευή 12 Απριλίου στις 5μ,μ στο Θέατρο Μπολίβαρ στην Βενεζουελάνικη πρωτεύουσα, θα εορταστούν τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης. Η επόμενη ημέρα θα είναι αφιερωμένη στην17η επέτειο της νίκης επι του πραξικοπήματος του 2002. 

Νωρίτερα, από τις 9 μέχρι τις 11 Απρίλη, συγκλήθηκε το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΔΝ, με οικοδεσπότες την Κομμουνιστική Νεολαία Βενεζουέλας (JCV) και τη νεολαία του Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος Βενεζουέλας (PSUV) καθώς και η Περιφερειακή Συνάντηση Αμερικής και Καραϊβικής του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ). 

Από την αρχή της συνάντησης και με κάθε ευκαιρία, οι εκπρόσωποι των διεθνών δυνάμεων της ειρήνης και της προόδου, καταδίκασαν την οικονομική πολιορκία και τις προσπάθειες πολιτικής απομόνωσης της Βενεζουέλας από τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, τους συμμάχους του την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις κυβερνήσεις- φερέφωνα των ΗΠΑ στη Λατινική Αμερική.



Αναρτήσεις ιστολόγιου