Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

Δολοφονία 6 Πολιτοφυλάκων στη Βενεζουέλα

To “Επαναστατικό Ρεύμα Μπολίβαρ και Σαμόρα” και οι "Μπριγάδες Λαϊκής Άμυνας Ούγκο Τσάβες” (PDPHCH) καταγγέλλουμε στη χώρα και σε όλο τον κόσμο την δολοφονία έξι συντρόφων μελών των κινημάτων μας, από μια ένοπλη ομάδα που δεν ταυτοποιήθηκε ακόμη, πιθανόν μισθοφόρων πληρωμένων από τους δεξιούς γαιοκτήμονες της περιοχής (Μπαρίνας).

Οι δολοφονηθέντες σύντροφοι και η συντρόφισσά μας, είναι οι: Χοσέ Γκεράνδο Ρόχας - CI 17357016, Μανουέλ Κορδέρο Μπενίτες - CI 27628648, Αλέξη Οντιβέρος Μόρα - CI 26928273, Εουδες Ρόχας Πένια - CI 2051746, Κέβιν Νάβας Ροντρίγκες - CI 23007086, Μιλαίδις Νάβας Γκονζάλες

Η δολοφονική επίθεση έγινε το Σάββατο 27 Ιουλίου στο 12ο χιλιόμετρο του αγροτικού δρόμου της ρεζέρβας Τιποκόρο, του δήμου Σούκρε της περιφέρειας Μπαρίνας, όπου οι σύντροφοι, μέλη των BDP, είχαν σταματήσει και επισκεύαζαν μία μοτοσυκλέτα. 

Ο τρόπος που έγινε η δειλή επίθεση οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πραγματοποιήθηκε από ομάδα που είχε στρατιωτική εκπαίδευση, η οποία πιθανότατα αποτελείτο από κολομβιανούς παραστρατιωτικούς, πρώην αστυνομικούς Βενεζουελάνους και από κοινούς ποινικούς εγκληματίες. 

Πρέπει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες, οι αυτοαποκαλούμενες “Κολομβιανές – Βενεζουελάνικες Ομάδες Αυτοάμυνας”, πραγματοποίησαν επιθέσεις σε μονάδες των Εθνικών Μπολιβαριανών Ένοπλων Δυνάμεων (FANB) και με συστηματικό τρόπο, απειλές στα σώματα ασφάλειας και σε συντρόφους Τσαβίστας. Αυτό αποτελεί μέρος των σχεδίων επέμβασης στην πατρίδα μας. Το γεγονός ότι η επιχείρηση κατευθύνθηκε από μια γυναίκα με κολομβιάνικη προφορά, επιβεβαιώνει τα παραπάνω. 

To “Επαναστατικό Ρεύμα Μπολίβαρ και Σαμόρα” και οι Μπριγάδες Λαϊκής Άμυνας (PDP) Ούγκο Τσάβες” ζητά να γίνει ταχύτατα η έρευνα που θα οδηγήσει στη διαλεύκανση του εγκλήματος και στην τιμωρία των φυσικών και ηθικών αυτουργών. Έχουμε εμπιστοσύνη στα ερευνητικά και δικαστικά μας όργανα, όμως θα παραμείνουμε στον αγωνιστική ετοιμότητα καταγγελίας και ενημέρωσης, ζητώντας να μην μείνουν ατιμώρητες αυτές οι δολοφονίες. 

Στους δολοφόνους λέμε, δεν θα μας εκφοβίσετε, ως ανθρώπινα όντα είμαστε ευάλωτοι, πνευματικά όμως, είμαστε ατσαλωμένοι σε αυτό που πάντα ήταν ο λαός μας, ένας λαός γενναίος και ανίκητος. Σε οποιονδήποτε πεδίο, θα μας βρουν όρθιους και αποφασισμένους. 

Ας μην περιμένουν λύπηση, δρώντας με δόλο και δειλία. Το χέρι της μπολιβαριανής δικαιοσύνης είναι μακρύ και πάντα αποτελεσματικό. 

Αυτές τις δύσκολες ώρες, στέλνουμε την αλληλεγγύη μας στους συγγενείς των πεσόντων συντρόφων. Μέσα στο βαθύ πόνο σας, να νοιώθετε υπερήφανοι που οι αγαπημένοι σας έπεσαν σαν πατριώτες, σαν επαναστάτες. Δεν ήταν ληστές. Θα είναι για πάντα μάρτυρες αυτού του λαού, στρατευμένοι σε μια ευγενή υπόθεση, στην οποία πίστευαν και για την οποία έδωσαν τη ζωή τους. 

Τιμή και δόξα στους πεσόντες αδερφούς και αδερφή μας! 
Θα είναι πάντα παρόντες στην καρδιά και την σκέψη μας σε κάθε μέρα του αγώνα! 
Θα φανούμε αντάξιοι της θυσίας σας, 
και μαζί σας θα πάμε πάντα μέχρι την νίκη (hasta la victoria siempre) ! 


Ρεύμα Μπολίβαρ και Σαμόρα- Εθνικό Συντονιστικό

Αναρτήσεις ιστολόγιου