Τρίτη 7 Απριλίου 2020

To Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης καταδικάζει την απόφαση των ΗΠΑ για την Βενεζουέλα

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ), καταδικάζει κατηγορηματικά την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα των ΗΠΑ, εξ ονόματος της αμερικανικής κυβέρνησης, να ανακοινώσει ποινικές διώξεις εναντίον του Προέδρου της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας και άλλων υψηλών αξιωματούχων με το πρόσχημα της υποτιθέμενης εμπλοκής τους στη διεθνή διακίνηση ναρκωτικών.
Καλεί μέλη και τους φίλους του ΠΣΕ να δυναμώσουν τις δράσεις αλληλεγγύης με τον λαό της Βενεζουέλας και να προγραμματίσουν για την 19η Απρίλη, η οποία είναι η Διεθνής Ημέρα Αλληλεγγύης με τη Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας, δράσεις ενάντια στις ιμπεριαλιστικές απειλές και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης με τον λαό της Βενεζουέλας σε συντονισμό με τον οργάνωση - μέλος του ΠΣΕ στη Βενεζουέλα την Επιτροπή Διεθνούς Αλληλεγγύης και Αγώνα για την Ειρήνη – COSI.
Το ΠΣΕ στην ανακοίνωσή του σημειώνει:
«Ο Αμερικανός Γενικός Εισαγγελέας απειλεί να ορίσει τη Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας ως “κράτος που χρηματοδοτεί την τρομοκρατία”. Αυτή η απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ δεν αποτελεί μόνο μια περαιτέρω κλιμάκωση των προκλήσεων, των καταναγκαστικών μέτρων και της παρέμβασης σε μια κυρίαρχη χώρα, αποδεικνύει επίσης την κυνική και αλαζονική προσέγγιση των ΗΠΑ, η οποία χρησιμοποιεί τους κρίσιμους καιρούς της πανδημίας του COVID 19 σε παγκόσμιο επίπεδο, για να επιβάλει νέες πρόσθετες κυρώσεις στη χώρα και στον λαό της. Ο λαός της Βενεζουέλας ήδη υποφέρει από τις κυρώσεις και τους περιορισμούς που επιβάλλουν οι αμερικανοί ιμπεριαλιστές και οι σύμμαχοί τους από την ΕΕ και την «Ομάδα Lima", οι οποίοι δεν επιτρέπουν στη χώρα να αγοράσει φάρμακα και άλλα ζωτικά προϊόντα εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο. Οι ίδιες δυνάμεις αναγνωρίζουν μια αυτοανακηρυχθείσα μαριονέτα ως «επίλεκτο ηγέτη» τους ενάντια σε κάθε νομιμότητα, λογική και διεθνές δίκαιο και είναι οι ίδιες δυνάμεις που δεν επιτρέπουν στη χώρα να αγοράσει και να παράσχει τεχνικό εξοπλισμό και προϊόντα υγείας για το Εθνικό Σύστημα Υγείας από τις διεθνείς αγορές.

Η νέα απόφαση των ΗΠΑ σήμερα, ενεργώντας ως “παγκόσμιος σερίφης” και προκηρύσσοντας εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ για τη σύλληψη του νόμιμου προέδρου Nicolas Maduro, αξιωματικών και υπουργών της χώρας, δεν έχει προηγούμενο και είναι αυθαίρετη και άκυρη.
Το ΠΣΕ εκφράζει τη βαθιά αλληλεγγύη του προς τον λαό της Βενεζουέλας, στις αντιιμπεριαλιστικές φιλειρηνικές δυνάμεις, στον αγώνα τους για υπεράσπιση το κυριαρχικού τους δικαιώματος να επιλέξουν την ηγεσία και τις τύχες τους μόνοι τους και χωρίς ξένη παρέμβαση και να αντισταθούν στις ιμπεριαλιστικές προκλήσεις».

Αναρτήσεις ιστολόγιου