Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020

Η ελληνική κυβέρνηση με τους τελευταίους υποστηρικτές του επίδοξου πραξικοπηματία Γκουαϊδό στη Βενεζουέλα - Aνακοίνωση

Η Ελλάδα δεν έχει κανένα απολύτως συμφέρον να είναι από τους τελευταίους εναπομείναντες υποστηρικτές ενός αποτυχημένου πραξικοπηματία στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να ανακαλέσει την τυχοδιωκτική αναγνώριση του αυτοανακηρυγμένου «μεταβατικού προέδρου» Γκουαϊδό και να απεμπλακεί από κάθε είδους κυρώσεων προς το λαό και την κυβέρνηση της Βενεζουέλας.
Ανακοίνωση 
Λίγες μέρες μετά τις βουλευτικές εκλογές στη Βενεζουέλα κατά τις οποίες ο αχυράνθρωπος των ΗΠΑ - επίδοξος πραξικοπηματίας, Χουάν Γκουαϊδό, απώλεσε ακόμα και την ιδιότητα του βουλευτή, η ελληνική κυβέρνηση δια του αρμόδιου υπ.εξ. Ν.Δένδια, πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη (17/12/2020), επιχειρώντας για άλλη μια φορά να δώσει «νομιμοποίηση» στον καταρρέοντα εκλεκτό της Ουάσινγκτον και της Ε.Ε.

Δεν είναι πρώτη φορά που η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει ανεπιφύλακτα τις επιλογές της Ουάσινγκτον. Υπενθυμίζουμε πως μια από τις πρώτες ενέργειες της ήταν η αναγνώριση του Χουάν Γουαϊδό ως «μεταβατικό πρόεδρο» της Βενεζουέλας, σε μια χρονική περίοδο αδικαιολόγητη, όπου η διεθνής απομόνωση του επίδοξου δικτάτορα είχε οδηγήσει ήδη μια σειρά κυβερνήσεις της ΕΕ να μπουν σε μια διαδικασία εξομάλυνσης των διπλωματικών τους σχέσεων με την νόμιμη κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο. Αυτές οι ενέργειες εξέθεσαν και διπλωματικά τη χώρα, δημιουργώντας πρόβλημα στην ελληνική πρεσβεία στο Καράκας, όπου έπρεπε να διαπιστευτεί ο νέος έλληνας πρέσβης.

Κυρίως όμως, οι ενέργειες αυτές δημιουργούν πρόβλημα στη χώρα και στον λαό μας, καθώς συμπαρατάσσουν την Ελλάδα ακόμα περισσότερο στον υπερατλαντικό άξονα και την κατατάσσουν στους «άνευ όρων συμμάχους» των πιο μαύρων διεθνών δυνάμεων και των παράνομων επιχειρήσεων «αλλαγής καθεστώτων».

Η ιδεολογικές συμπάθειες ή αντιπάθειες του κόμματος που κυβερνά τη χώρα προς την κυβέρνηση κάθε άλλης χώρας δεν μπορεί να αποτελούν κριτήριο διπλωματίας και εξωτερικών σχέσεων, παραβιάζοντας κάθε κανόνα διεθνούς δικαίου και τελικά να βλάπτουν, τη διεθνή της θέση και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.

Η Ελλάδα δεν έχει κανέναν απολύτως συμφέρον να είναι από τους τελευταίους εναπομείναντες υποστηρικτές ενός αποτυχημένου πραξικοπηματία στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να ανακαλέσει την τυχοδιωκτική αναγνώριση του αυτοανακηρυγμένου «μεταβατικού προέδρου» Γκουαϊδό και να απεμπλακεί από κάθε είδους κυρώσεων προς το λαό και την κυβέρνηση της Βενεζουέλας.

Αναρτήσεις ιστολόγιου