Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020

Freddy Fernández: Ανεξαρτησία και Σοσιαλιστική Πατρίδα - Θα ζήσουμε και θα νικήσουμε /Viviremos y venceremos

Xαιρετισμός στην διαδικτυακή εκδήλωση

Αγαπητοί Σύντροφοι και Συντρόφισσες από την Ελλάδα. 

Με μεγάλη χαρά πρέπει να σας ενημερώσω ότι ο λαός της Βενεζουέλας έβαλε τέλος σε έναν επικίνδυνο εφιάλτη που επηρέασε βαθιά την ειρήνη και την ευημερία όλης της Βενεζουέλας.

Φανταστείτε για μια στιγμή ένα κοινοβούλιο στα χέρια μιας δύναμης ικανής να καλέσει παγκόσμιες δυνάμεις για να προκαλέσει πείνα, προβλήματα υγείας, μέχρι και στρατιωτικές εισβολές από ξένες δυνάμεις και, ανάμεσα τους, αυτή του πιο ισχυρού στρατού στον πλανήτη. 

Εσείς, αφοσιωμένοι στους αγώνες των λαών και πάντα ενημερωμένοι για τις διεθνείς εξελίξεις, γνωρίζετε ότι ο λαός της Bενεζουέλας σήμερα αντιστέκεται με ηρωισμό σε έναν απολύτως σκληρό πόλεμο που σημαίνει, εκτός από το πάγωμα και την κλοπή των διεθνών περιουσιακών του στοιχείων, την απώλεια σχεδόν όλων των εσόδων του, όπως φαίνεται καθαρά από το γεγονός ότι η Βενεζουέλα το 2014 είχε έσοδα της τάξης των 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων και το 2020 μόνο 500 εκατομμυρίων δολαρίων, δηλαδή, απώλεια άνω του 99% των εσόδων τους.

Μαζί με αυτή την οικονομική βαναυσότητα, είχαμε να αντιμετωπίσουμε απόπειρες εισβολών μισθοφορικών δυνάμεων, απόπειρες δολοφονίας, μόνιμα σαμποτάζ των υποδομών πετρελαίου, ηλεκτρικής ενέργειας, τηλεφώνου, υγείας και μεταφορών μας.

Σε αυτό το πλαίσιο στο οποίο πραγματοποιούνται οι περασμένες εκλογές της 6ης Δεκεμβρίου, σήμαιναν μία αναμφισβήτητη νίκη για τις επαναστατικές δυνάμεις που συγκεντρώθηκαν στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλο, ο οποίος έλαβε περίπου το 70 τοις εκατό των ψήφων και 253 έδρες από τις 277 που αποτελούν την Εθνοσυνέλευση, στην οποία επίσης θα εκπροσωπούνται και άλλες οργανώσεις, όπως το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα Δημοκρατική Δράση και το χριστιανοδημοκρατικό Copei.

Οι ακροδεξιές πολιτικές οργανώσεις υπό τη διεύθυνση και τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης Τραμπ, δεν συμμετείχαν και έκαναν κάλεσμα για αποχή ώστε στη συνέχεια να καλέσουν σε μία υποτιθέμενη διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε μέσω κοινωνικών δικτύων.

Σίγουρα αυτό που έχετε ακούσει περισσότερο είναι ότι υπήρξε χαμηλή συμμετοχή, 31 τοις εκατό, και γύρω από αυτό το δεδομένο πιθανώς πλημμυρίζεστε με φαινομενικά διορατική και σοφή ανάλυση.  Λάβετε υπόψη ότι δεν υπάρχει νομοθεσία στη Βενεζουέλα που καθορίζει ένα όριο συμμετοχής. Στη δική μας πραγματικότητα, η ψήφος είναι δικαίωμα. Δεν είναι υποχρεωτική η ψήφος.

Θέλω να μοιραστώ μαζί σας ορισμένα στοιχεία, για να προσεγγίσουμε καλύτερα αυτό το είδος συζήτησης.

Σε κοινοβουλευτικές εκλογές, όταν όλες οι δυνάμεις δίνουν το παρόν, ο ιστορικός μέσος όρος συμμετοχής είναι 50 τοις εκατό. Είναι αλήθεια ότι το 2015 έφτασε το 76%, αλλά αυτό αποτελεί μία εξαίρεση στην εκλογική συμπεριφορά της Βενεζουέλας σε αυτού του είδους τις εκλογές, όπως και στις κοινοβουλευτικές του 2005, όταν η προσέλευση ήταν 25% σε εκλογές όπου όλη η αντιπολίτευση απείχε.

Στη Βενεζουέλα, σύμφωνα με την παράδοσή μας, το μεγάλο εκλογικό γεγονός είναι οι προεδρκές εκλογές. Οι άλλες εκλογές είναι εξαιρετικά σημαντικές όσον αφορά τη συζήτηση και την κινητοποίηση, αλλά όχι τόσο όσον αφορά τη συμμετοχή.  Το λαϊκό δημοψήφισμα για το Σύνταγμα της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας έφτασε σε εκλογική συμμετοχή το 40% των ψηφοφόρων.

Δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα που να μπορεί να κρύψει το γεγονός ότι έχουμε εξασφαλίσει μία ηχηρή νίκη.

Στο όνομα του λαού μου, ευχαριστώ τη μόνιμη αλληλεγγύη του Ελληνικού λαού και εκτιμώ το γεγονός της ύπαρξης της παρόλο τον επικοινωνιακό πόλεμο που διεξάγεται ενάντια στην Μπολιβαριανή Επανάσταση.

Αυτή η νέα Εθνοσυνέλευση, η οποία θα συγκληθεί στις 5 Ιανουαρίου του 2021, καθώς και η νομοθεσία περί «αντι-αποκλεισμού»(LeyAntibloqueo), που εγκρίθηκε πρόσφατα από την Εθνική Συνταντική Συνέλευση, μας προσφέρουν τώρα τη δυνατότητα να δράσουμε με καλύτερους πόρους για να ενισχύσουμε την επανάστασή μας στο διεθνιστικό δρόμο που μας κληροδότητε ο Σιμόν Μπολίβαρ και προς τη σοσιαλιστική κατεύθυνση που μας έδειξε ο Τσάβες.

Ανεξαρτησία και Σοσιαλιστική Πατρίδα
Θα ζήσουμε και θα νικήσουμε
/ Viviremos y venceremos 

Freddy Fernández
Eπιτετραμμένος της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα

 

 

Αναρτήσεις ιστολόγιου