Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020

Το Ιράν επαναλαμβάνει ότι στηρίζει τη δημοκρατία στη Βενεζουέλα

Μετά από συνάντηση με τον πρόεδρο του Eθνικού Εκλογικού Συμβουλίου (CNE) , ο ιρανός πρέσβης στο Καράκας επαναβεβαίωσε τη δέσμευση του περσικού έθνους να υποστηρίξει τη δημοκρατία στη Βενεζουέλα. 

Με ένα μήνυμα στο λογαριασμό του στο Twitter, το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο (CNE) ανέφερε ότι ο πρόεδρος αυτού του θεσμικού οργάνου, Indira Alfonzo, δέχτηκε τον αξιότιμο Πρέσβη της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, Hojatolá Soltani, στο πλαίσιο των χώρων διαθεσμικών επαφών που προωθεί το εκλογικό όργανο ως μέρος της εδραίωσης της δημοκρατίας στο έθνος. 

Ο Ιρανός διπλωματικός εκπρόσωπος στη Βενεζουέλα επανέλαβε την υποστήριξή του στη δημοκρατία της Βενεζουέλας και τόνισε τη σημασία της ενημέρωσης όλων των χωρών σχετικά με τη διαφάνεια και την ακεραιότητα του εκλογικού συστήματος της νοτιοαμερικανικής χώρας. 

Αυτή η συνάντηση, αναφέρει το CNE, εντάσσεται στην προσπάθεια προώθησης χώρων διαθεσμικής ανταλλαγής με διπλωματικούς εκπροσώπους διαπιστευμένους στη Βενεζουέλα με σκοπό να επιβεβαιώσει την ακεραιότητα και τη διαφάνεια του αυτοματοποιημένου εκλογικού συστήματος της Βενεζουέλας, του πιο αξιόπιστου στην περιοχή και στον κόσμο, με το οποίο θα διεξαχθούν οι προσεχείς κοινοβουλευτικές εκλογές της Βενεζουέλας στις 6 Δεκεμβρίου αυτού του έτους. 

Σε αυτά τα πλαίσια, , η Alfonzo έχει πραγματοποιήσει συναντήσεις με εκπροσώπους πολλών χωρών στις οποίες έχει προσκαλέσει να συμμετάσχουν ως διεθνείς παρατηρητές στις εκλογές για την εκλογή των 277 βουλευτών της Εθνοσυνέλευσης (AN ή Κοινοβούλιο) για την περίοδο 2021-2026 . 

“Θέλουμε ο κόσμος να γνωρίζει ότι βρισκόμαστε σε μια εκλογική διαδικασία που λαμβάνει χώρα με επάρκεια, αποτελεσματικότητα, διαφάνεια και εκλογικές εγγυήσεις στο νομικό, τεχνικό, τεχνολογικό, αλλά και στον βιοϊατρικό τομέα ", δήλωσε ο ανώτατος εκπρόσωπος της Εκλογικής Eξουσίας μετά από συνάντηση την Τετάρτη με τον Υπουργό Εξωτερικών της Βενεζουέλας, Jorge Arreaza, για να συντονίσουν τη διαδικασία πρόσκλησης (διεθνών παρατηρητών).

Πηγή: lechuguinos.com

Αναρτήσεις ιστολόγιου