Σάββατο 4 Μαΐου 2024

Μαδούρο: Η μπότα του ιμπεριαλισμού να μην τολμήσει να πατήσει ποτέ το ιερό έδαφος της Βενεζουέλας

"Ας μην τολμήσει ποτέ η ξένη και προδοτική μπότα του ιμπεριαλισμού να πατήσει το ιερό έδαφος της πατρίδας, της Βενεζουέλας. 
Ποτέ! Και αν τολμήσουν: σπάστε τους τα δόντια, κάντε τους να σέβονται, αντιμετωπίστε τους με τιμή, με θάρρος, με ικανότητα".

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νικολάς Μαδούρο, επισκέφθηκε το πεδίου ασκήσεων εκστρατείας του Μπολιβαριανού Στρατιωτικού Πανεπιστημίου της Βενεζουέλας (UMBV) 2024 "El Esequibo es Nuestro" (To Eσεκίμπο είναι δικό μας), που βρίσκεται στο δήμο Pao του San Juan Bautista, στην πολιτεία Cojedes.

Ο εθνικός πρόεδρος, Νικολάς Μαδούρο, κάλεσε τον στρατό να σφυρηλατήσει τον αντιιμπεριαλιστικό του χαρακτήρα για να υπερασπιστεί την πατρίδα, σε κάθε σενάριο.

Ο επικεφαλής του κράτους κάλεσε επίσης τις Μπολιβαριανές Εθνικές Ένοπλες Δυνάμεις να καταστήσουν τη Βενεζουέλα "άτρωτη":

"Ας μην τολμήσει ποτέ η ξένη και προδοτική μπότα του ιμπεριαλισμού να πατήσει το ιερό έδαφος της πατρίδας, της Βενεζουέλας. Ποτέ! Και αν τολμήσουν: σπάστε τους τα δόντια, κάντε τους να σέβονται, αντιμετωπίστε τους με τιμή, με θάρρος, με ικανότητα".

Ο αξιωματούχος πήγε στο πεδίο ασκήσεων της UMBV για να παρακολουθήσει τις στρατιωτικές πρακτικές και ασκήσεις που διεξάγονται από περισσότερους από 4.374 μαχητές, συμπεριλαμβανομένων δοκίμων και αξιωματικών. Στόχος ήταν η ενίσχυση των στρατηγικών εθνικής ασφάλειας. Οι εν λόγω ασκήσεις, οι οποίες ξεκίνησαν στις 19 Απριλίου, θα κορυφωθούν στις 12 Μαΐου.

Οι περισσότεροι από τους 4.300 ένοπλους άνδρες και γυναίκες που συμμετέχουν στις στρατιωτικές ασκήσεις "El Esequibo es Nuestro", οι 3.300 είναι δόκιμοι από "τις στρατιωτικές μας ακαδημίες. Είμαι περήφανος για εσάς, αγόρια και κορίτσια! (...) σφυρηλατούμε τη νέα γενιά του στρατού της Βενεζουέλας".

Ο πρόεδρος Μαδούρο από το Cojedes τόνισε ότι "είναι η πατριωτική και στρατιωτική θέληση που φωλιάζει στις καρδιές όλων εσάς που προετοιμάζεστε για το μέλλον", το οποίο μας ανήκει.

Ταυτόχρονα, είπε, "είστε η γενιά της τρίτης εκατονταετίας  που θα μπορεί να πει το 2050: Έχουμε μια ελεύθερη, κυρίαρχη, ανεξάρτητη και ευημερούσα πατρίδα".

Επιπλέον, ο Πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο τόνισε την πρόοδο και την αναβαθμισμένη μαχητική ικανότητα των Μπολιβαριανών Εθνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

"Εγγυόνται την ειρήνη, την ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα και είναι προετοιμασμένες για κάθε σενάριο" και "για να κερδίσουν και πάλι μέσα από τον δρόμο της ειρήνης".

 


 Presidente Maduro encabezó ejercicios militares en Cojedes (venezuela-news.com)

Αναρτήσεις ιστολόγιου