Δευτέρα 13 Μαΐου 2024

Η Geraldina Colotti στην Ελλάδα για 4 παρουσιάσεις του βιβλίου "Το Μυστικό" ~ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ταξιδευτής

 "Το Μυστικό", Geraldina Colotti



Η Geraldina Colotti είναι μέλος του Ευρωπαικού Δικτύου Αλληλεγγύης στη Μπολιβαριανή Επανάσταση  @REDEuropaVE


Η Ζεραρτίνα Κολότι είναι ποιήτρια, συγγραφέας, δημοσιογράφος, διεθνής αρθρογράφος και μεταφράστρια από τα γαλλικά και τα ισπανικά. Έχει δημοσιεύσει ποίηση, μυθιστορήματα, βιβλία για νέους και δοκίμια. Ορισμένα από αυτά έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Γεννήθηκε στις 12 Απριλίου 1956, στη Βεντιμίγλια στην Ιταλία. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Γένοβας στη φιλοσοφία και στη δημοσιογραφία.


Συμμετείχε στις κοινωνικές συγκρούσεις της δεκαετίας του 1970 και του 1980 στην Ιταλία, ενώ αργότερα φυλακίστηκε εκτίωντας ποινή κάθειρξης 25 ετών για τη συμμετοχή της στην αντάρτικη οργάνωση "Ερυθρές Ταξιαρχίες".


Είναι ανταποκριτής στην Ευρώπη του λατινοαμερικάνικου ιστότοπου “Resumen Latinoamericano”, του Βενεζουελάνικου περιοδικού "Cuatro F" και διευθύντρια της Ιταλικής έκδοσης της Le Monde diplomatique.


Συμμετέχει σε μια σειρά οργανώσεις, κυρίως Λατινοαμερικάνικες, όπως: "Ευρωπαϊκό Δίκτυο Αλληλεγγύης στην Μπολιβαριανή Επανάσταση", "Διεθνής Γραμματεία Εθνικού και Διεθνούς Συμβουλίου Λαϊκής Επικοινωνίας" (CONAICOP), “Διεθνείς Ταξιαρχίες Αλληλέγγυας Επικοινωνίας (BRICS-PSUV)", “Δίκτυο στην υπεράσπιση της ανθρωπότητας (REDH)”, “Διεθνιστική Συλλογικότητα Άνεμοι του Νότου”, “Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα Βενεζουέλας (PSUV)”.


 


Αναρτήσεις ιστολόγιου